Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шоколадово-карамелен кекс

категория 0/5
1. Смесете сухите продукти в купа - брашно, бакпулвер и какао и ги разбъркайте хубаво.
2. В друга купа разбъркайте яйцата със захарта, олиото млякото и сметаната /може да ползвате и заквасена/. След това добавете сухите продукти и разбъркайте хубаво.
3. Намажете с масло къдрава форма за кекс. Изсипете галетата и с въртеливи движения я разнесете по дъното и стените на формата. Излишното изтръскайте.
4. Изсипете кексовата смес във формата и печете на 200 градуса първите десет минути, след това намалете градусите на 150 и печете още 1 ч. и 30 мин.
5. За карамеления сос /лакта/ първо запечете ядките - орехи пекан или орехи на 180 градуса за 10 минути, а след това ги нарежете на едро. В тенджерка разтопете маслото, след това добавете половината захар, какаото и млякото. Бъркайте докато захарта се разтопи. Добавете и останалата захар и бъркайте до гладкост на сместа. Дръпнете тенджерката от огъня.
6. Поставете поизстиналия кекс върху решетка, под която има чиния и го залейте с карамеления сос. Оставете соса да се стича. Отгоре наредете цели орехови ядки. Оставете соса да изсъхне.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен