Шоколадово брауни с печени ягоди
Рецепта от: Нико Рейнолдс
Това брауни се отличава по две неща от класическото - с кокосово брашно е, т.е. е безглутеново и се приготвя на скара. Поднася се с печени ягоди на шишче, поръсени с черни пипер.
Продукти
- 175 г масло
- 50 г сушено манго и ананас
- 100 г кокосово брашно
- 2 яйца
- 100 мл прясно мляко
- 100 г какао
- 100 г тъмнокафява захар
- 20 бр. ягоди
- захар
- счукани зърна черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Разтопете маслото в тиганче и добавете нарязаните на ситно сушени плодове (може да използвате и стафиди, фурми, кайсии и т.н.). Щом плодовете поомекнат, дръпнете от огъня.
- 2. В купа сипете захарта и добавете разтопеното масло със сушените плодове. Разбъркайте енергично и щом сместа изстине, добавете яйцата. Разбъркайте и добавете кокосовото брашно и какаото. Разбъркайте. Накрая добавете прясното мляко и разбъркайте до хомогенност.
- 3. Намажете с масло дъното и стените на 2 малки чугунени съдчета и разпределете сместа в тях. Поставете ги върху загрята скара, на индиректен огън. Поставете капака и печете 30-35 минути, докато клечката, с която проверявате сладкиша, излезе напълно чиста.
- 4. Почистете ягодите от листенцата и ги нанижете цели на предварително накиснати във вода дървени шишчета. Може да използвате по две дървени шишчета за всяка порция от по 5 ягоди. Поръсете ягодите със захар и ги поставете върху скарата, в зоната между директния и индиректния огън. Поръсете с още захар и черен пипер. Печете по 1 минута от всяка страна.
- 5. Поднесете шоколадовото брауни с печени ягоди на шишче.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Австрийски гугелхупф с банани и кокос
Рецепти Франсишко Морейра
Сладкиш с круши, зелен чай и лимонена трева
Рецепти Донал Скиан
Панданов кейк
Рецепти Донал Скиан
Ирландска ябълкова торта със солен карамел
Рецепти Марта Стюарт
Кекс с кондензирано мляко
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова мус торта
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадова бисквитена торта
Рецепти Том Керидж
Кекс с мед на барбекю
Рецепти Рудолф ван Веен
Великденски кейк
Рецепти Лука Чиано
Италиански оризов кекс