Предаване: Сладкишите на Франсишко МорейраГледайте в: Понеделник, 12 октомври от 17:00 | Понеделник, 12 октомври от 17:30

Начин на приготвяне:

1. В купа сложете начупения или нарязания шоколад и маслото. Поставете в микровълнова фурна (на 800 W) за 1 минута и 30 секунди. Извадете и разбъркайте енергично до получаване на гладка смес.

2. В голяма купа разбийте яйцата с помощта на тел и добавете захарта малко по малко. Добавете изстиналата шоколадова смес и разбъркайте до хомогенност.

3. Пресейте брашното, какаото и содата върху лист хартия за печене.

4. Добавете сухите съставки малко по малко към сместа. Разбъркайте до хомогенност.  Нарежете на едро орехите ги добавете в сместа. Разбъркайте.

5. Изсипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене квадратна тава. Разпределете сместа равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 20 минути. Оставете сладкиша да изстине за няколко минути. След това го извадете и го охладете напълно като го поставите върху решетка.

6. Нарежете браунито на 16 еднакви квадратни парчета. Поднесете браунито с разбита сметана с пудра захар до 3/4 плътност.

Продукти

150 г шоколад (55% какао)

110 г безсолно масло

3 яйца размер L

110 г захар

45 г брашно

30 г какао

3 г сода бикарбонат

70 г орехи пекан

100 г течна сметана (35% масленост)

20 г пудра захар

Свързани рецепти