1. В купа сложете начупения или нарязания шоколад и маслото. Поставете в микровълнова фурна (на 800 W) за 1 минута и 30 секунди. Извадете и разбъркайте енергично до получаване на гладка смес.

2. В голяма купа разбийте яйцата с помощта на тел и добавете захарта малко по малко. Добавете изстиналата шоколадова смес и разбъркайте до хомогенност.

3. Пресейте брашното, какаото и содата върху лист хартия за печене.

4. Добавете сухите съставки малко по малко към сместа. Разбъркайте до хомогенност.  Нарежете на едро орехите ги добавете в сместа. Разбъркайте.

5. Изсипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене квадратна тава. Разпределете сместа равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 20 минути. Оставете сладкиша да изстине за няколко минути. След това го извадете и го охладете напълно като го поставите върху решетка.

6. Нарежете браунито на 16 еднакви квадратни парчета. Поднесете браунито с разбита сметана с пудра захар до 3/4 плътност.

Продукти

  • 150 г шоколад (55% какао)
  • 110 г безсолно масло
  • 3 яйца размер L
  • 110 г захар
  • 45 г брашно
  • 30 г какао
  • 3 г сода бикарбонат
  • 70 г орехи пекан
  • 100 г течна сметана (35% масленост)
  • 20 г пудра захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички