Това ще се превърне в любимото ви брауни - добре изпечено отвън и леко течно в средата. Супер вкусно е да се яде така, но може да му добавите и топинг по ваш избор. Едно предложение - поръсете с едросмляна морска сол.

Продукти

  • 360 г шоколад (между 36% и 50% какао)
  • 225 г масло
  • 225 г светлокафява захар Мусковадо
  • 4 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 75 г брашно с набухвател
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 75 г дребен шоколадов чипс

Начин на приготвяне:

  • 1. Начупете шоколада в стъклена купа. Добавете и накъсаното на парченца масло. Разтопете на водна баня. Щом почти целия шоколад и масло са се разтопили, дръпнете от огъня и разбъркайте енергично, докато сместа стане гладка и лъскава.
  • 2. Добавете захарта към сместа с разтопен шоколад и разбъркайте. Добавете и предварително разбитите яйца, брашното и ваниловия екстракт. Разбъркайте до хомогенност.
  • 3. Накрая добавете шоколадовия чипс и разбъркайте. Пресипете сместа в предварително намаслена тава (30х23 см), постлана с хартия за печене. Разпределете равномерно и печете в предварително загрята фурна на 160 градуса (с вентилатор) 45 минути. По краищата сладкишът трябва да е добре изпечен, а по средата да е леко пружиниращ.
  • 4. След като сладкишът изстине, го нарежете на квадратни парчета.

Свързани рецепти

Виж всички