Шоколадово брауни
Рецепта от: Мери Бери
Това ще се превърне в любимото ви брауни - добре изпечено отвън и леко течно в средата. Супер вкусно е да се яде така, но може да му добавите и топинг по ваш избор. Едно предложение - поръсете с едросмляна морска сол.
Продукти
- 360 г шоколад (между 36% и 50% какао)
- 225 г масло
- 225 г светлокафява захар Мусковадо
- 4 яйца от свободно отглеждани кокошки
- 75 г брашно с набухвател
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 75 г дребен шоколадов чипс
Начин на приготвяне:
- 1. Начупете шоколада в стъклена купа. Добавете и накъсаното на парченца масло. Разтопете на водна баня. Щом почти целия шоколад и масло са се разтопили, дръпнете от огъня и разбъркайте енергично, докато сместа стане гладка и лъскава.
- 2. Добавете захарта към сместа с разтопен шоколад и разбъркайте. Добавете и предварително разбитите яйца, брашното и ваниловия екстракт. Разбъркайте до хомогенност.
- 3. Накрая добавете шоколадовия чипс и разбъркайте. Пресипете сместа в предварително намаслена тава (30х23 см), постлана с хартия за печене. Разпределете равномерно и печете в предварително загрята фурна на 160 градуса (с вентилатор) 45 минути. По краищата сладкишът трябва да е добре изпечен, а по средата да е леко пружиниращ.
- 4. След като сладкишът изстине, го нарежете на квадратни парчета.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледен щолен
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж