Шоколадово блокче делукс
1. Сложете белените бадеми и лешници в тавичка. В друга тавичка сипете кокосовите стърготини. Сложете двете тавички в предварително загрята фурна на 180 градуса. Ядките печете 12 минути, а кокоса докато стане златист.
2. Постелете дъното и стените на правоъгълна дълбока форма за кекс с хартия за печене. На дъното постелете парче твърдо фолио /целофан/.
3. Нарежете на ситно шоколада и го разтопете на водна баня. След това го темперирайте.
4. Нарежете кайсиите на ситно. Добавете ги към шоколада заедно със сушените боровинки, стафидите и ядките шам-фъстък. Разбъркайте и изсипете шоколадовата смес във формата.
5. Тръснете хубаво формата, за да се разпредели шоколада равномерно. Поръсете запечените ядки и кокосовите стърготини върху шоколада. Оставете го 1 час на стайна температура, за да се стегне.
6. Опаковайте шоколадовот блокче в парче алуминево фолио, а след това в хартия по ваш избор. Поднесете като подарък.

Продукти

  • 40 г сурови белени лешници 40 г сурови белени бадеми 2 с.л. кокосови стърготини 50 г сушени кайсии 20 г стафиди 40 г сушени червени боровинки 20 г ядки шам-фъстък 200 г натурален шоколад /70%/

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички