Шоколадово блокче делукс
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сложете белените бадеми и лешници в тавичка. В друга тавичка сипете кокосовите стърготини. Сложете двете тавички в предварително загрята фурна на 180 градуса. Ядките печете 12 минути, а кокоса докато стане златист.
2. Постелете дъното и стените на правоъгълна дълбока форма за кекс с хартия за печене. На дъното постелете парче твърдо фолио /целофан/.
3. Нарежете на ситно шоколада и го разтопете на водна баня. След това го темперирайте.
4. Нарежете кайсиите на ситно. Добавете ги към шоколада заедно със сушените боровинки, стафидите и ядките шам-фъстък. Разбъркайте и изсипете шоколадовата смес във формата.
5. Тръснете хубаво формата, за да се разпредели шоколада равномерно. Поръсете запечените ядки и кокосовите стърготини върху шоколада. Оставете го 1 час на стайна температура, за да се стегне.
6. Опаковайте шоколадовот блокче в парче алуминево фолио, а след това в хартия по ваш избор. Поднесете като подарък.
2. Постелете дъното и стените на правоъгълна дълбока форма за кекс с хартия за печене. На дъното постелете парче твърдо фолио /целофан/.
3. Нарежете на ситно шоколада и го разтопете на водна баня. След това го темперирайте.
4. Нарежете кайсиите на ситно. Добавете ги към шоколада заедно със сушените боровинки, стафидите и ядките шам-фъстък. Разбъркайте и изсипете шоколадовата смес във формата.
5. Тръснете хубаво формата, за да се разпредели шоколада равномерно. Поръсете запечените ядки и кокосовите стърготини върху шоколада. Оставете го 1 час на стайна температура, за да се стегне.
6. Опаковайте шоколадовот блокче в парче алуминево фолио, а след това в хартия по ваш избор. Поднесете като подарък.
Продукти
- 40 г сурови белени лешници 40 г сурови белени бадеми 2 с.л. кокосови стърготини 50 г сушени кайсии 20 г стафиди 40 г сушени червени боровинки 20 г ядки шам-фъстък 200 г натурален шоколад /70%/
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк