Шоколадово-бананова торта "Номер 1"

Шоколадово-бананова торта "Номер 1"

Начин на приготвяне:

1. Обелете и намачкайте бананите /грамажът е около 4 банана/ с вилица. Измийте и подсушете тиквичките и ги настържете на фино ренде. Добавете ги при бананите и разбъркайте.
2. В гляма купа разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете сместа от банани и тиквички и разбъркайте внимателно.
3. Добавете брашното, какаото, бакпулвера и солта, като ги пресеете. Разбъркайте до хомогенност. Накрая добавете фино смлените бадеми. Разбъркайте.
4. Поставете голяма форма единица върху намазнена и постлана с хартия за печене плоска тавичка. Изсипете сместа във формата. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути. След като тортата изстине, извадете я от формата и я оставете да изстине напълно.
5. За глазурата начупете шоколада и го разтопете на водна баня. Добавете към него меда и разбъркайте.
6. Нанесете глазурата върху тортата с помощта на лъжица и я оставете да се стече. Поръсете с разноцветни захарни пръчици.

Продукти

  • 300 г банани
  • 160 г захар
  • 150 г оризово брашно
  • 4 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 50 г фино смлени бадеми
  • 350 г тъмнозелени тиквички
  • 4 ч.л. бакпулвер
  • 3 с.л. какао
  • 2 с.л. олио
  • щипка сол

За глазурата:

  • 200 г натурален шоколад (70% какао)
  • 3 с.л. течен мед

Свързани рецепти