Шоколадово-бананов кекс
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Разтопете маслото. В една купа сложете сухите съставки - брашното, какаото, захарта и бакпулвера и ги разбъркайте добре, да няма бучки. В друга купа сложете яйцата и ги разбийте. Добавете леко поизстиналото разтопено масло.
2. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте. Обелете и намачкайте с вилица бананите. Добавете ги към сместа. Добавете целите орехови ядки и нарязания на едро бял шоколад /или шоколадов чипс/. Разбъркайте до хомогенност.
3. Намаслете дъното и стените на правоъгълна форма за кекс и ги постелете с хартия за печене. Изсипете сместа, заравнете и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 45-60 минути. Проверявайте готовността на кекса, като го продупчвате с клечка за зъби. Оставете кекса да изстин добре.
4. За украсата разбийте сметаната със захарта и я пресипете в пош с назъбен накрайник. В купичка разбъркайте кайсиевия конфитйр, ако е необходимо, добавете малко вода.
5. С помощта на четка нанесете конфитйра от кайсии по стените на кекса. С ръка залепете филираните бадеми върху него. Върху кекса шприцовайте ивица от бита сметана. Върху нея подредете резенчета банани.
2. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте. Обелете и намачкайте с вилица бананите. Добавете ги към сместа. Добавете целите орехови ядки и нарязания на едро бял шоколад /или шоколадов чипс/. Разбъркайте до хомогенност.
3. Намаслете дъното и стените на правоъгълна форма за кекс и ги постелете с хартия за печене. Изсипете сместа, заравнете и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 45-60 минути. Проверявайте готовността на кекса, като го продупчвате с клечка за зъби. Оставете кекса да изстин добре.
4. За украсата разбийте сметаната със захарта и я пресипете в пош с назъбен накрайник. В купичка разбъркайте кайсиевия конфитйр, ако е необходимо, добавете малко вода.
5. С помощта на четка нанесете конфитйра от кайсии по стените на кекса. С ръка залепете филираните бадеми върху него. Върху кекса шприцовайте ивица от бита сметана. Върху нея подредете резенчета банани.
Продукти
- 55 г орехи пекан 115 г масло 230 г брашно 30 г какао 200 г захар 1 ч.л. бакпулвер 2 яйца 3 банана 60 г бял шоколадДопълнително:50 г филирани бадеми 2 с.л. конфитюр от кайсии 300 мл течна сметана 75 г захар 1 банан
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери