Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шоколадово-бананов кекс

категория 0/5
1. Разтопете маслото. В една купа сложете сухите съставки - брашното, какаото, захарта и бакпулвера и ги разбъркайте добре, да няма бучки. В друга купа сложете яйцата и ги разбийте. Добавете леко поизстиналото разтопено масло.
2. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте. Обелете и намачкайте с вилица бананите. Добавете ги към сместа. Добавете целите орехови ядки и нарязания на едро бял шоколад /или шоколадов чипс/. Разбъркайте до хомогенност.
3. Намаслете дъното и стените на правоъгълна форма за кекс и ги постелете с хартия за печене. Изсипете сместа, заравнете и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 45-60 минути. Проверявайте готовността на кекса, като го продупчвате с клечка за зъби. Оставете кекса да изстин добре.
4. За украсата разбийте сметаната със захарта и я пресипете в пош с назъбен накрайник. В купичка разбъркайте кайсиевия конфитйр, ако е необходимо, добавете малко вода.
5. С помощта на четка нанесете конфитйра от кайсии по стените на кекса. С ръка залепете филираните бадеми върху него. Върху кекса шприцовайте ивица от бита сметана. Върху нея подредете резенчета банани.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен