Шоколадово-бананов кейк
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Сипете филираните бадеми в тавичка и ги запечете за 12 минути на 170 градуса, до златисто.
2. Разтопете маслото и го оставете да поизстине.
3. В една купа сипете брашното и какаото. Добре разбъркайте, за да няма бучки. Добавете бакпулвера и захарта. В друга купа разбийте яйцата и добавете разтопеното масло. Обелете и нарежете банана на кръгчета. Намачкайте го с помощта на вилица.
4. Добавете яйцата с масло към сухите продукти и разбъркайте. Добавете белия шоколадов чипс, нарязаните орехи и бананите. Разбъркайте сместа много добре и я прехвърлете в правоъгълна форма за кекс, предварително намаслена и покрита с хартия за печене. печете кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса 45-60 минути. Проверявайте готовността му с помощта на клечка.
5. Разбийте сметаната със захарта и я прехвърлете в шприц с назъбен накрайник. Поставете я в хладилник.
6. Извадете изстиналия кейк от формата. В купичка разбъркайте сладкото от кайсии, ако е необходимо, добавете няколко капки вода. Намажете долната част и страните на кекса със сладко, с помощта на четка. С ръка залепете запечените филирани бадеми върху намазания със сладко кекс.
7. Върху кейка шприцовайте линия от розички от сметана. Върху всяка розичка поставете по кръгче банан.
2. Разтопете маслото и го оставете да поизстине.
3. В една купа сипете брашното и какаото. Добре разбъркайте, за да няма бучки. Добавете бакпулвера и захарта. В друга купа разбийте яйцата и добавете разтопеното масло. Обелете и нарежете банана на кръгчета. Намачкайте го с помощта на вилица.
4. Добавете яйцата с масло към сухите продукти и разбъркайте. Добавете белия шоколадов чипс, нарязаните орехи и бананите. Разбъркайте сместа много добре и я прехвърлете в правоъгълна форма за кекс, предварително намаслена и покрита с хартия за печене. печете кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса 45-60 минути. Проверявайте готовността му с помощта на клечка.
5. Разбийте сметаната със захарта и я прехвърлете в шприц с назъбен накрайник. Поставете я в хладилник.
6. Извадете изстиналия кейк от формата. В купичка разбъркайте сладкото от кайсии, ако е необходимо, добавете няколко капки вода. Намажете долната част и страните на кекса със сладко, с помощта на четка. С ръка залепете запечените филирани бадеми върху намазания със сладко кекс.
7. Върху кейка шприцовайте линия от розички от сметана. Върху всяка розичка поставете по кръгче банан.
Продукти
- За кекса:55 г орехи пекан 115 г масло 230 г брашно 30 г какао 200 г захар 1 ч.л. бакпулвер 2 яйца 3 банана 60 г бял шоколадов чипсДопълнително:50 г филирани бадеми 2 с.л. сладко от кайсии 300 мл течна сметана 75 г захар 1 банан
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери