Шоколадово-бананов кейк

Шоколадово-бананов кейк

Начин на приготвяне:

1. Сипете филираните бадеми в тавичка и ги запечете за 12 минути на 170 градуса, до златисто.
2. Разтопете маслото и го оставете да поизстине.
3. В една купа сипете брашното и какаото. Добре разбъркайте, за да няма бучки. Добавете бакпулвера и захарта. В друга купа разбийте яйцата и добавете разтопеното масло. Обелете и нарежете банана на кръгчета. Намачкайте го с помощта на вилица.
4. Добавете яйцата с масло към сухите продукти и разбъркайте. Добавете белия шоколадов чипс, нарязаните орехи и бананите. Разбъркайте сместа много добре и я прехвърлете в правоъгълна форма за кекс, предварително намаслена и покрита с хартия за печене. печете кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса 45-60 минути. Проверявайте готовността му с помощта на клечка.
5. Разбийте сметаната със захарта и я прехвърлете в шприц с назъбен накрайник. Поставете я в хладилник.
6. Извадете изстиналия кейк от формата. В купичка разбъркайте сладкото от кайсии, ако е необходимо, добавете няколко капки вода. Намажете долната част и страните на кекса със сладко, с помощта на четка. С ръка залепете запечените филирани бадеми върху намазания със сладко кекс.
7. Върху кейка шприцовайте линия от розички от сметана. Върху всяка розичка поставете по кръгче банан.

Продукти

За кекса:

  • 55 г орехи пекан
  • 115 г масло
  • 230 г брашно
  • 30 г какао
  • 200 г захар
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 2 яйца
  • 3 банана
  • 60 г бял шоколадов чипс

Допълнително:

  • 50 г филирани бадеми
  • 2 с.л. сладко от кайсии
  • 300 мл течна сметана
  • 75 г захар
  • 1 банан

Свързани рецепти