Вкусни шоколадови десретчета от нежен млечен шоколад и хрупкави бисквитки с канела. Шоколадовите жаби са забавни за похапване, а също и подходящи за подарък.

Продукти

  • 40 г бисквити Biscoff
  • 300 г качествен млечен шоколад

Начин на приготвяне:

  • 1. Натрошете бисквитите в купа.
  • 2. Сипете шоколада – на капки или нарязан в касерола с двойно дъно и поставете на умерен огън. Разбърквайте, докато 50% от шоколада се разтопи, а останалият е все още в твърдо състояние. Дръпнете от огъня и пресипете шоколада в купа. Разбъркайте енергично, докато целият шоколад се разтопи и стане гладък и лъскав.
  • 3. Излейте шоколада в пластмасов шаблон с формички във формата на жабки. Тръснете силно шаблона върху плота, за да се изравни шоколада. След това обърнете шаблона наобратно над купата с останалия шоколад и с голяма шпакла отстранете излишния шоколад, така че вътрешността на жабите да остане куха.
  • 4. Добавете натрошените бисквити към шоколада в купата и разбъркайте. С помощта на лъжица напълнете вътрешността на формичките със сместа. Изравнете и поставете шаблона в хладилник за 20 минути.
  • 5. Извадете шаблона от хладилника и го оставете за 10 минути на стайна температура. След това го обърнете върху поднос. Шоколадовите жаби може да съхранявате в кутия с херметическо затваряне до 4 седмици.

Свързани рецепти

Виж всички