Шоколадови жаби
Рецепта от: Кирстен Тиболс
Вкусни шоколадови десретчета от нежен млечен шоколад и хрупкави бисквитки с канела. Шоколадовите жаби са забавни за похапване, а също и подходящи за подарък.
Продукти
- 40 г бисквити Biscoff
- 300 г качествен млечен шоколад
Начин на приготвяне:
- 1. Натрошете бисквитите в купа.
- 2. Сипете шоколада – на капки или нарязан в касерола с двойно дъно и поставете на умерен огън. Разбърквайте, докато 50% от шоколада се разтопи, а останалият е все още в твърдо състояние. Дръпнете от огъня и пресипете шоколада в купа. Разбъркайте енергично, докато целият шоколад се разтопи и стане гладък и лъскав.
- 3. Излейте шоколада в пластмасов шаблон с формички във формата на жабки. Тръснете силно шаблона върху плота, за да се изравни шоколада. След това обърнете шаблона наобратно над купата с останалия шоколад и с голяма шпакла отстранете излишния шоколад, така че вътрешността на жабите да остане куха.
- 4. Добавете натрошените бисквити към шоколада в купата и разбъркайте. С помощта на лъжица напълнете вътрешността на формичките със сместа. Изравнете и поставете шаблона в хладилник за 20 минути.
- 5. Извадете шаблона от хладилника и го оставете за 10 минути на стайна температура. След това го обърнете върху поднос. Шоколадовите жаби може да съхранявате в кутия с херметическо затваряне до 4 седмици.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова торта за рожден ден
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова нуга
Рецепти Кирстен Тиболс
Блонди чийзкейк
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова гранола
Рецепти Кирстен Тиболс
Кекс с фурми, шоколад и меренг
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов крем-карамел
Рецепти Кирстен Тиболс
Еклери с шоколадов крем и тофи
Рецепти Кирстен Тиболс
Тропичен десерт в чаши