Шоколадови трюфели
1. Начупете шоколада в купа и го разтопете на водна баня. Добавете маслото и бъркайте докато сместа стане гладка и лъскава. Дръпнете от огъня.
2. Към разтопения шоколад добавете пудрата захар, сметаната, ваниловия екстракт и ром. Разбъркайте внимателно. Поставете сместа в хладилник, да се стегне.
3. Оформете топчета от шоколадовата смес, като ги въртите между дланите си. Подредете топчетата в тавичка, постлана с хартия за печене.
4. Разтопете отделно белия и черния шоколад на водна баня. В отделни чинии сипете пудра захар, какао и смесени кафява захар и канела. Поставете едно шоколадово топче върху вилица и го покрийте с кафяв или бял шоколад, като го поливате с помощта на лъжица. Поставете обвитите в шоколад топчета върху решетка да се изцедят.
5. Други шоколадови топчета направо оваляйте в пудра захар или какао, или захар с канела.

Продукти

  • 300 г натурален шоколад /70%/ 30 г масло 3 с.л. пудра захар 5.5 с.л. течна сметана 1 ч.л. ванилов екстракт 2 с.л. ромЗа гарниране:80 г бял шоколад 80 г натурален шоколад 150 г пудра захар 100 г какао 100 г кафява захар 2 ч.л. канела 3 с.л. кафява захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички