Шоколадови трюфели

Шоколадови трюфели

Начин на приготвяне:

1. Начупете шоколада в купа и го разтопете на водна баня. Добавете маслото и бъркайте докато сместа стане гладка и лъскава. Дръпнете от огъня.
2. Към разтопения шоколад добавете пудрата захар, сметаната, ваниловия екстракт и ром. Разбъркайте внимателно. Поставете сместа в хладилник, да се стегне.
3. Оформете топчета от шоколадовата смес, като ги въртите между дланите си. Подредете топчетата в тавичка, постлана с хартия за печене.
4. Разтопете отделно белия и черния шоколад на водна баня. В отделни чинии сипете пудра захар, какао и смесени кафява захар и канела. Поставете едно шоколадово топче върху вилица и го покрийте с кафяв или бял шоколад, като го поливате с помощта на лъжица. Поставете обвитите в шоколад топчета върху решетка да се изцедят.
5. Други шоколадови топчета направо оваляйте в пудра захар или какао, или захар с канела.

Продукти

  • 300 г натурален шоколад /70%/
  • 30 г масло
  • 3 с.л. пудра захар
  • 5.5 с.л. течна сметана
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 2 с.л. ром

За гарниране:

  • 80 г бял шоколад
  • 80 г натурален шоколад
  • 150 г пудра захар
  • 100 г какао
  • 100 г кафява захар
  • 2 ч.л. канела
  • 3 с.л. кафява захар

Свързани рецепти