Шоколадови трюфели

Шоколадови трюфели

Начин на приготвяне:

1. Сложете сметаната в тенджерка и я оставете да се загрее, не трябва да завира.
2. Дръпнете сметаната от котлона и добавете маслото към нея. Разбъркайте, за да се разтопи. Настържете кора на мандарина и я добавете.
3. Начупете шоколада и го поставете в купа. Върху него излейте топлата сметана и бъркайте внимателно докато шоколадът се разтопи. Добавете щипка сол и шот някакъв алкохол - бренди, уиски, водка. Разбъркайте до гладкост и оставете сместа в хладилник за 2 часа.
4. Сервирайте поднос с купата със сместа за трюфели, бутилка Vin Santo, купичка със смлени ядки - бадеми, лешници, орехи, купичка с 3 с.л. какао, бишкоти или бисквити. Поставете и чаша с гореща вода и лъжичка в нея, както и клечки за зъби. Всеки сам може да си направи трюфел по свой вкус, гребвайки от сместа с лъжица.

Продукти

  • 300 мл течна сметана
  • 300 г натурален шоколад
  • 1 с.л. масло
  • 1 с.л. настъргана кора от мандарина
  • 1 щипка сол
  • 1 шот бренди

За сервиране:

  • 100 г смлени ядки
  • 3 с.л. какао
  • 1 бутилка Vin Santo или друго десертно вино
  • бишкоти или бисквити

Свързани рецепти