Шоколадови трюфели с мента
1. Начупете на малки парченца шоколада в голяма купа. Добавете накъсаното на парченца меко масло.
2. Накълцайте листата мента с тъпата страна на ножа и ги сложете в тенджерка. Залейте ги със сметаната, добавете меда. Разбъркайте и оставете сместа да заври.
3. Излейте през цедка врялата сметана върху шоколада и маслото и бъркайте с помощта на дървена лъжица докато сместа стане гладка и лъскава.
4. Пресипете сместа в дълбок квадратен или правоъгълен съд и го поставете в хладилник за 1 час.
5. В чинии си пригответе различни продукти за овалване - какао, смлени бисквити, смлени на едро ядки, начупен на ситно млечен шоколад.
6. Със студени ръце взимайте по малко от шоколадовата смес и за секунди я оформете между дланите се на топче. Хвърлете топчето в една от чиниите и оваляйте бързо. Подреждайте оваляните трюфели в плоска чиния. Украсете с листенца мента. Съхранявайте на тъмно и хладно.

Продукти

  • 250 мл течна животинска сметана 250 мл пълномаслена течна животинска сметана 1 връзка мента 500 г натурален шоколад (70% какао) 130 г масло 130 г течен мед какао млечен шоколад бисквити амарети ядки

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички