1. За тестото сипете брашното и нарязаното на малки кубчета масло в кухненски робот. Пулсирайте за кратко, до получаването на маслени трохи.

2. Добавете 1 с.л. студена вода. Разбийте яйцето и го добавете на струйка по време на пулсиране. Накрая добавете пудрата захар и какаото и пулсирайте отново. Ако е необходимо, добавете малко вода.

3. Извадете тестото върху набрашнен плот и внимателно, с ръце, го оформете на плосък диск. Увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 1 час.

4. Поставете охладеното тесто между два големи листа хартия за печене и го разточете внимателно с дебелина 3 мм.

5. С помощта на ринг с диаметър 8 см изрежете 24 кръгчета. Поставете всяко кръгче в гнездото на форма за мъфини с 24 гнезда и го оформете като кошничка. Поставете тавата във фризера за 5 минути.

6. Напълнете 3/4 от обема на кошничките със сладко от череши. Печете тарталетите в предварителна загрята фурна на 180 градуса 20 минути.

7. Поръсете тарталетите с пудра захар.

Продукти

  • 125 г студено безсолно масло
  • 250 г брашно
  • 1/3 ч.ч. пудра захар
  • 1/4 ч.ч. какао
  • 1 яйце
  • 1 ч.ч. сладко от череши

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички