Тези снежни топки са въздушни и меки отвътре. Отвън са обвити в шоколад и поръсени с кокосови стърготини.

Продукти

  • 4 ½ листа желатин (9 г)
  • 80 мл студена вода
  • 60 мл вода
  • 225 г захар
  • щипка сол
  • 1 ч.л. ванилова паста
  • За овалване:
  • 150 г кокосови стърготини
  • 2 с.л. какао
  • 450 г шоколадов кувертюр (33% какао)

Начин на приготвяне:

  • 1. За бонбоните маршмелоу накиснете желатина в купа със студена вода за 5 минути.
  • 2. В тенджерка сипете 60 мл вода и захарта. Щом водата заври, разбъркайте за минута и дръпнете от огъня.
  • 3. Изтискайте желатина леко и го поставете в голяма купа заедно с 80 мл студена вода и започнете да разбивате с миксер. Добавете горещия сироп на тънка струйка, без да спирате разбиването. Добавете щипка сол и ванилова паста и продължете да разбивате 10-15 минути, докато сместа удвои обема си и все още е топла.
  • 4. Напръскайте със спрей с олио тавичка (16х26 см) и постелете хартия за печене. Напръскайте олио върху хартията и изсипете сместа в нея. Покрийте с лист хартия за печене, намазнен от долната страна. Оставете на стайна температура за 4 часа.
  • 5. Извадете маршмелоу сместа от тавичката и с помощта на конец за зъби нарежете на 24 квадратни парчета (4х4 см).
  • 6. В тава смесете кокосовите стърготини с какаото. В тенджера начупете шоколада и го загрейте на умерен огън, като разбърквате, докато половината шоколад се разтопи, а останалият все още е в твърдо състояние. Пресипете шоколада в пластмасова купа и разбърквайте енергично, докато целия шоколад се разтопи и стане гладък.
  • 7. Потапяйте квадрат по квадрат маршмелоу в разтопения шоколад, като хубаво го овалвате. Извадете с помощта на вилица и отцедете излишния шоколад. След това оваляйте в сместа от какао и кокос.

Свързани рецепти

Виж всички