Шоколадови снежни топки
Рецепта от: Кирстен Тиболс
Тези снежни топки са въздушни и меки отвътре. Отвън са обвити в шоколад и поръсени с кокосови стърготини.
Продукти
- 4 ½ листа желатин (9 г)
- 80 мл студена вода
- 60 мл вода
- 225 г захар
- щипка сол
- 1 ч.л. ванилова паста
- За овалване:
- 150 г кокосови стърготини
- 2 с.л. какао
- 450 г шоколадов кувертюр (33% какао)
Начин на приготвяне:
- 1. За бонбоните маршмелоу накиснете желатина в купа със студена вода за 5 минути.
- 2. В тенджерка сипете 60 мл вода и захарта. Щом водата заври, разбъркайте за минута и дръпнете от огъня.
- 3. Изтискайте желатина леко и го поставете в голяма купа заедно с 80 мл студена вода и започнете да разбивате с миксер. Добавете горещия сироп на тънка струйка, без да спирате разбиването. Добавете щипка сол и ванилова паста и продължете да разбивате 10-15 минути, докато сместа удвои обема си и все още е топла.
- 4. Напръскайте със спрей с олио тавичка (16х26 см) и постелете хартия за печене. Напръскайте олио върху хартията и изсипете сместа в нея. Покрийте с лист хартия за печене, намазнен от долната страна. Оставете на стайна температура за 4 часа.
- 5. Извадете маршмелоу сместа от тавичката и с помощта на конец за зъби нарежете на 24 квадратни парчета (4х4 см).
- 6. В тава смесете кокосовите стърготини с какаото. В тенджера начупете шоколада и го загрейте на умерен огън, като разбърквате, докато половината шоколад се разтопи, а останалият все още е в твърдо състояние. Пресипете шоколада в пластмасова купа и разбърквайте енергично, докато целия шоколад се разтопи и стане гладък.
- 7. Потапяйте квадрат по квадрат маршмелоу в разтопения шоколад, като хубаво го овалвате. Извадете с помощта на вилица и отцедете излишния шоколад. След това оваляйте в сместа от какао и кокос.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Домашна халва с брашно
Рецепти Ейнсли Хариът
Мелба със сладолед, медена пита и сос "Бътърскоч"
Рецепти Стоян и Лора
Тарталети от точени кори с круши
Рецепти Стоян и Лора
Топла грис халва с шамфъстъци и сладолед
Рецепти Ейнсли Хариът
Чийзкейк с ягоди в бурканчета
Рецепти Стоян и Лора
Бонбони от кокос и малини