Шоколадови сандвичи с мус от крема сирене

Шоколадови сандвичи с мус от крема сирене

Начин на приготвяне:

1. За блата начупете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня. Добавете маслото към шоколада, дръпнете от огъня и разбъркайте докато се разтопи.
2. В купа смесете брашното с бакпулвера, какаото и захарта и разбъркайте добре, за да няма бучки. Изсипете сместа на плота и направете кладенче в нея. В него сложете шоколадовата смес. Разбийте яйцето с вилица и добавете половината. Постепенно омесете гладко тесто, като си помагате с шпакла.
3. Разточете тестото в правоъгълна форма, изрежете неравните му карища, а останалото нарежете на 7-8 квадрата с размери 10х10 см, с помощта на нож и линийка. Всеки квадрат разрежете на два триъгълника. С накрайник на шприц продупчете по 1 дупка по средата на всяко триъгълниче. Подредете триъгълничетата в голяма тава, постлана с хартия за печене и ги печете 20 минути на 160 градуса.
4. За муса накиснете желатина в студена вода за 10 минути. разбийте сметаната с помощта на миксер, до плътността на кисело мляко. добавете крема сиренето, фино настърганата кора от лайм, сока от лайма и пудрата захар и разбъркайте добре. Затоплете леко изтискания желатин в тенджерка и го добавете към муса. Разбъркайте и прехвърлете в шприц с гладък накрайник.
5. Шприцовайте мус върху едно триъгълниче, похлупете го с второ, отново шприцовайте мус и покрийте с трето триъгълниче. На дървена коктейлна клечка забодете половинка ягода и зърно грозде. Забийте клечката с плодовете в шоколадовия сандвич.

Продукти

За блата:

  • 75 г натурален шоколад /70%/
  • 100 г брашно
  • 0.5 ч.л. бакпулвер
  • 110 г какао
  • 50 г ванилова захар
  • 115 г масло
  • 0.5 яйце

За пълнежа:

  • 2 листа желатин
  • 200 мл сметана
  • 200 г крема сирене
  • 2 с.л. пудра захар
  • 1 лайм
  • сок

Допълнително:

  • 3 ягоди
  • зърна грозде

Свързани рецепти