Шоколадови сандвичи с мус от крема сирене
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За блата начупете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня. Добавете маслото към шоколада, дръпнете от огъня и разбъркайте докато се разтопи.
2. В купа смесете брашното с бакпулвера, какаото и захарта и разбъркайте добре, за да няма бучки. Изсипете сместа на плота и направете кладенче в нея. В него сложете шоколадовата смес. Разбийте яйцето с вилица и добавете половината. Постепенно омесете гладко тесто, като си помагате с шпакла.
3. Разточете тестото в правоъгълна форма, изрежете неравните му карища, а останалото нарежете на 7-8 квадрата с размери 10х10 см, с помощта на нож и линийка. Всеки квадрат разрежете на два триъгълника. С накрайник на шприц продупчете по 1 дупка по средата на всяко триъгълниче. Подредете триъгълничетата в голяма тава, постлана с хартия за печене и ги печете 20 минути на 160 градуса.
4. За муса накиснете желатина в студена вода за 10 минути. разбийте сметаната с помощта на миксер, до плътността на кисело мляко. добавете крема сиренето, фино настърганата кора от лайм, сока от лайма и пудрата захар и разбъркайте добре. Затоплете леко изтискания желатин в тенджерка и го добавете към муса. Разбъркайте и прехвърлете в шприц с гладък накрайник.
5. Шприцовайте мус върху едно триъгълниче, похлупете го с второ, отново шприцовайте мус и покрийте с трето триъгълниче. На дървена коктейлна клечка забодете половинка ягода и зърно грозде. Забийте клечката с плодовете в шоколадовия сандвич.
2. В купа смесете брашното с бакпулвера, какаото и захарта и разбъркайте добре, за да няма бучки. Изсипете сместа на плота и направете кладенче в нея. В него сложете шоколадовата смес. Разбийте яйцето с вилица и добавете половината. Постепенно омесете гладко тесто, като си помагате с шпакла.
3. Разточете тестото в правоъгълна форма, изрежете неравните му карища, а останалото нарежете на 7-8 квадрата с размери 10х10 см, с помощта на нож и линийка. Всеки квадрат разрежете на два триъгълника. С накрайник на шприц продупчете по 1 дупка по средата на всяко триъгълниче. Подредете триъгълничетата в голяма тава, постлана с хартия за печене и ги печете 20 минути на 160 градуса.
4. За муса накиснете желатина в студена вода за 10 минути. разбийте сметаната с помощта на миксер, до плътността на кисело мляко. добавете крема сиренето, фино настърганата кора от лайм, сока от лайма и пудрата захар и разбъркайте добре. Затоплете леко изтискания желатин в тенджерка и го добавете към муса. Разбъркайте и прехвърлете в шприц с гладък накрайник.
5. Шприцовайте мус върху едно триъгълниче, похлупете го с второ, отново шприцовайте мус и покрийте с трето триъгълниче. На дървена коктейлна клечка забодете половинка ягода и зърно грозде. Забийте клечката с плодовете в шоколадовия сандвич.
Продукти
- За блата:75 г натурален шоколад /70%/ 100 г брашно 0.5 ч.л. бакпулвер 110 г какао 50 г ванилова захар 115 г масло 0.5 яйцеЗа пълнежа:2 листа желатин 200 мл сметана 200 г крема сирене 2 с.л. пудра захар 1 лайм сокДопълнително:3 ягоди зърна грозде
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери