Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шоколадови пасти

Стъпки

  1. Prev1/4Next

    1. Разбийте на пухкав крем яйцата със захарта и ванилията докато утроят обема си. Пресейте какаото и го прибавете на малки части като бъркате внимателно с лопатка.
  2. Prev2/4Next

    2. Постелете с хартия за печене правоъгълна тава и сипете тестото вътре.
    3. Изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса.
    4. След като блатът се охлади добре, го нарежете на правоъгълни парчета и леко го сиропирайте с коняка.
    5. Карамелизирайте заедно захарта и меда. Дръпнете от котлона и прибавете маслото. Разбъркайте и сипете сметаната. Накрая добавете и ядките. Разпределете карамелената смес по изрязаните подложки от блата докато още е леко топла.
  3. Prev3/4Next

    6. Загрейте сметаната до кипване. Дръпнете от огъня и сипете в нея шоколада и бъркайте докато той се стопи напълно. Оставете да изстине.
    7. Сложете го за няколко часа в хладилника, а след това го разбийте с миксер докато стане на пухкав крем. Приберете го отново в хладилника докато стане време да го използвате.
  4. Prev4/4Next

    8. Стопете на водна баня натуралния шоколад.
    9. Изрежете от хартия за печене шаблони /по два за всяка паста/ с размерите на парченцата блат. Намажете ги тънко с шоколад и ги оставете на студено да се втвърдят. После ги отлепете.
    10. С помощта на пош шприцовайте малки топчици върху карамелените основи. Посипете с натрошен шамфастък.
    11. Върху крема поставете шоколадова плочка, отново шприцовайте с крем, поръсете с шамфъстък и завършете пастата с втора шоколадова плочка. Украсете по желание.
категория 5/5
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли