Шоколадови пасти

Шоколадови пасти

Подготовка

1. Разбийте на пухкав крем яйцата със захарта и ванилията докато утроят обема си. Пресейте какаото и го прибавете на малки части като бъркате внимателно с лопатка. 2. Постелете с хартия за печене правоъгълна тава и сипете тестото вътре.
3. Изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса.
4. След като блатът се охлади добре, го нарежете на правоъгълни парчета и леко го сиропирайте с коняка.
5. Карамелизирайте заедно захарта и меда. Дръпнете от котлона и прибавете маслото. Разбъркайте и сипете сметаната. Накрая добавете и ядките. Разпределете ка

Продукти

За пастите:

  • 2 яйца
  • 3 с.л. захар
  • 2 с.л. какао
  • 1 пакетче ванилия
  • 2 с.л. коняк

За карамела:

  • 1 ч.ч. захар
  • 1 с.л. мед
  • 75 г масло
  • 200 г заквасена сметана
  • 200 г ядки по избор
  • 1 с.л. портокалови кори
  • 1 с.л. лимонови кори

За крема:

  • 200 мл течна сметана
  • 150 г млечен шоколад

За поръсване:

  • суров шамфъстък

За шоколадовите плочки:

  • 100 г натурален шоколад

Свързани рецепти