1. За карамелизирания бекон подредете лентите бекон в тавичка, постлана с хартия. Поръсете с половината количество захар и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 8-10 минути. Обърнете лентите бекон и поръсете с останалата захар. Печете още 8-10 минути, до тъмнозлатисто.

2. За палачинките смесете в купа прясното мляко, разтопеното масло и яйцето. Разбийте добре. В друга купа пресейте сухите съставки - брашното, какаото, захарта и содата. Разбъркайте добре.

3. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте до хомогенност. Добавете чипса от млечен шоколад и разбъркайте енергично.

4. Загрейте преса за сандвичи с гладки плочи. Поставете 2-3 пръстена за пържени яйца върху плочата, предварително намазани с олио или масло от вътрешната страна, и ги напълнете със смес за палачинки. Затворете пресата и печете 4-5 минути.

5. Оформете купчинка от 3 шоколадови палачинки. Върху тях подередете 2-3 топки ванилов сладолед, а отгоре поставете 1 слайс карамелизиран бекон. Поръсете с кленов сироп и поднесете веднага.

Продукти

  • 240 мл пърномаслено прясно мляко
  • 1 яйце
  • 2 с.л. разтопено безсолно масло
  • 140 г брашно
  • 35 г какао
  • 25 г фина захар
  • 3/4 ч.л. сода бикарбонат
  • 75 г млечен шоколад (чипс)
  • щипка сол
  • олио
  • За карамелизирания бекон:
  • 6 слайса бекон
  • 150 г кафява захар
  • Допълнително:
  • ванилов сладолед
  • кленов сироп

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички