Шоколадови палачинки с бекон и сладолед
Рецепта от: Кирстен Тиболс
1. За карамелизирания бекон подредете лентите бекон в тавичка, постлана с хартия. Поръсете с половината количество захар и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 8-10 минути. Обърнете лентите бекон и поръсете с останалата захар. Печете още 8-10 минути, до тъмнозлатисто.
2. За палачинките смесете в купа прясното мляко, разтопеното масло и яйцето. Разбийте добре. В друга купа пресейте сухите съставки - брашното, какаото, захарта и содата. Разбъркайте добре.
3. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте до хомогенност. Добавете чипса от млечен шоколад и разбъркайте енергично.
4. Загрейте преса за сандвичи с гладки плочи. Поставете 2-3 пръстена за пържени яйца върху плочата, предварително намазани с олио или масло от вътрешната страна, и ги напълнете със смес за палачинки. Затворете пресата и печете 4-5 минути.
5. Оформете купчинка от 3 шоколадови палачинки. Върху тях подередете 2-3 топки ванилов сладолед, а отгоре поставете 1 слайс карамелизиран бекон. Поръсете с кленов сироп и поднесете веднага.
Продукти
- 240 мл пърномаслено прясно мляко
- 1 яйце
- 2 с.л. разтопено безсолно масло
- 140 г брашно
- 35 г какао
- 25 г фина захар
- 3/4 ч.л. сода бикарбонат
- 75 г млечен шоколад (чипс)
- щипка сол
- олио
- За карамелизирания бекон:
- 6 слайса бекон
- 150 г кафява захар
- Допълнително:
- ванилов сладолед
- кленов сироп
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни