Шоколадови мини мъфини с чили и зехтин
Рецепта от: Давид Скоко

Тези мини кексчета се приготвят за не повече от 20 минути, но носят много удоволствие. Сместа за тях е приготвена от разтопен шоколад, масло, брашно и щипка лют червен пипер.
Продукти
- 400 г натурален шоколадов кувертюр
- 150 г масло
- 4 г чили на прах
- 80 г брашно
- 20 г какао
- 2 яйца
- зехтин
Начин на приготвяне:
- 1. В стъклена купа, поставена на водна баня, начупете шоколада на парчета и нарязаното на кубчета масло. Добавете и чилито. Разбъркайте докато шоколадът и маслото се разтопят.
- 2. Добавете брашното и какаото, малко по малко, докато разбивате с миксер.
- 3. Разбийте яйцето предварително и добавете и него на тънка струйка, при непрекъснато разбиване.
- 4. Разпределете сместа в миниатюрни хартиени кошнички, подредени в тавичка или в специална форма за мъфини. Печете кексчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 12 минути.
- 5. След като изстинат, извадете кексчетата от хартиените кошнички и ги подредете върху поднос. Поръсете с тънка струйка зехтин.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Боровинкови мъфини
Рецепти Рудолф ван Веен
Великденски кексчета
Рецепти Дона Хей
Лесни боровинкови мъфини
Рецепти Донал Скиан
Кокосови кексчета с кая
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Френски кексчета канелé
Рецепти Марк Мориарти
Идеалните къпкейкчета
Рецепти Марк Мориарти
Идеалните плодови кифлички (сконс)
Рецепти Рудолф ван Веен
Къпкейкчета с букви
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадови кексчета с какаова заливка
Рецепти Давид Скоко
Пандишпан с ягодов мус и шоколад