Тези шоколадови правоъгълничета се приготвят от маслено-портокалово тесто. След като се изпекат и изстинат, се заливат с разтопен шоколад, а върху него, за разкош, се нанася златен прах.

Продукти

  • 145 г безсолно масло
  • 4 портокала, настъргана кора
  • 130 г захар
  • ¼ ч.л. сол
  • 3 жълтъка
  • 200 г брашно
  • 20 г бакпулвер
  • Допълнително:
  • 1 кг млечен шоколадов кувертюр (33% какао)
  • златна пудра

Начин на приготвяне:

  • 1. Разбийте мекото масло с помощта на миксер, като използвате плоска бъркалка. Добавете фино настърганата портокалова кора и жълтъците, без да спирате разбиването.
  • 2. В купа смесете брашното, солта и бакпулвера. Добавете и сухите съставки към сместа. Разбийте.
  • 2. Извадете тестото върху набрашнен плот и го оформете леко на диск. След това го разточете с приблизителни размери 21х21 см и го прехвърлете в предварително намаслена и постлана с хартия за печене квадратна тавичка (22х22 см). Поставете тавата с тестото в хладилник за 1 час.
  • 3. Печете тестото в предварително загрята фурна на 170 градуса (с вентилатор) 15 минути. След това го оставете да изстине.
  • 4. Отстранете хартията и нарежете тестото по дължина, на 3 равни части, с помощта на назъбен нож. След това завъртете веднъж тестото и го нарежете на 21 еднакви правоъгълни бисквити с ширина 3 см.
  • 5. Темперирайте шоколада като го сложите (начупен или на капки) в касерола и го загреете, докато 50% от него се разтопи, а 50% все още не е. Пресипете в пластмасова купа и разбъркайте енергично, докато целият шоколад се разтопи.
  • 6. Потапяйте една по една бисквитите в шоколада, като с помощта на вилица ги обръщате и изтръсквате. Подредете върху лист кухненска хартия. Върху всяка бисквита поставете малко правоъгълно парче от прозрачно фолио, за да придаде по-интересен външен вид. Оставете на стайна температура 15 минути и отстранете фолиото.
  • 7. С помощта на четка нанесете златна пудра върху бисквитите и ги подредете върху поднос.

Свързани рецепти

Виж всички