Шоколадови маслени бисквити
Рецепта от: Кирстен Тиболс
Тези шоколадови правоъгълничета се приготвят от маслено-портокалово тесто. След като се изпекат и изстинат, се заливат с разтопен шоколад, а върху него, за разкош, се нанася златен прах.
Продукти
- 145 г безсолно масло
- 4 портокала, настъргана кора
- 130 г захар
- ¼ ч.л. сол
- 3 жълтъка
- 200 г брашно
- 20 г бакпулвер
- Допълнително:
- 1 кг млечен шоколадов кувертюр (33% какао)
- златна пудра
Начин на приготвяне:
- 1. Разбийте мекото масло с помощта на миксер, като използвате плоска бъркалка. Добавете фино настърганата портокалова кора и жълтъците, без да спирате разбиването.
- 2. В купа смесете брашното, солта и бакпулвера. Добавете и сухите съставки към сместа. Разбийте.
- 2. Извадете тестото върху набрашнен плот и го оформете леко на диск. След това го разточете с приблизителни размери 21х21 см и го прехвърлете в предварително намаслена и постлана с хартия за печене квадратна тавичка (22х22 см). Поставете тавата с тестото в хладилник за 1 час.
- 3. Печете тестото в предварително загрята фурна на 170 градуса (с вентилатор) 15 минути. След това го оставете да изстине.
- 4. Отстранете хартията и нарежете тестото по дължина, на 3 равни части, с помощта на назъбен нож. След това завъртете веднъж тестото и го нарежете на 21 еднакви правоъгълни бисквити с ширина 3 см.
- 5. Темперирайте шоколада като го сложите (начупен или на капки) в касерола и го загреете, докато 50% от него се разтопи, а 50% все още не е. Пресипете в пластмасова купа и разбъркайте енергично, докато целият шоколад се разтопи.
- 6. Потапяйте една по една бисквитите в шоколада, като с помощта на вилица ги обръщате и изтръсквате. Подредете върху лист кухненска хартия. Върху всяка бисквита поставете малко правоъгълно парче от прозрачно фолио, за да придаде по-интересен външен вид. Оставете на стайна температура 15 минути и отстранете фолиото.
- 7. С помощта на четка нанесете златна пудра върху бисквитите и ги подредете върху поднос.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Линцер сладки с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
Меденки
Рецепти Рудолф ван Веен
Бисквити "Сахер"
Рецепти Силвия Колока
Амарети с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Двуцветни сладки
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладки "Червеният нос на Рудолф"
Рецепти Рудолф ван Веен
Португалски бисквити (biscoitos)
Рецепти Стоян и Лора
Бисквитки „Мики“
Рецепти Стоян и Лора
Орехови сладки с крем кафе