Шоколадови макарони
Рецепта от: Кирстен Тиболс
1. Сипете бадемовото брашно и пудрата захар в кухненски робот и разбъркайте. Добавете какаото и отново разбъркайте. Пресейте сместа в купа.
2. Пригответе две плоски тави. На два листа хартия за печене направете шаблони на кръгчета с диаметр 4 см с флумастер. Обърнете хартията с очертаното надолу и поставете върху тавите.
3. В тенджера сипете захарта и водата и загрейте до 118 градуса. Разбийте 45 г белтъци* (А) с помощта на миксер, на бавна скорост. Добавете на тънка струйка горещия сироп, без да спирате разбиването. Разбийвайте докато може да пипнете спокойно купата, т.е. докато сместа се охлади. Добавете 1-2 капки кафява сладкарска боя в сместа.
4. Добавете 50 г белътци (Б) към сухите съставки и разбъркайте. Добавете на порци целувчената смес, като разбърквате внимателно. Пресипете сместа в пош с гладък накрайник. Шприцовайте сместа в кръгчетата върху хартията за печене. Тръснете тавите преди да ги поставите в предварително загрята фурна на 160 градуса. Печете 15-18 минути.
5. За пълнежа сипете сметаната заедно с ваниловата паста и солта в тенджерка. Оставете да заври. Излейте горещата сметана върху нарязан или под формата на чипс шоколад. Разбъркайте докато той се разтопи, ас места стане гладка и лъскава. Оставете на стайна температура за 1-2 часа. Пресипете в пош с гладък накрайник (12 мм).
6. Шприцовайте шоколадов пълнеж върху половината макарони. Захлупете с останалите макарони.
*Най-добре е да прецедите белтъците през фина цедка и да ги оставите за 24 часа на стайна температура.
Продукти
- За макароните:
- 132 г пудра захар
- 132 г бадемово брашно
- 20 г холандско какао
- 32 мл вода
- 132 г фина захар
- 45 г белтъци (А)
- 50 г белтъци (Б)
- За пълнежа:
- 280 г течна сметана
- 1 ч.л. ванилова паста
- 2 г сол
- 350 г качествен натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене