Шоколадови листа
Рецепта от: Кирстен Тиболс
1. Темперирайте шоколада, като го начупите или нарежете в пластмасова купа. Поставете го в микровълнова фурна и го затоплете за 30 секунди или докато половината от него е разтопен, а останалата половина не е. Извадете го и разбъркайте енергично докато останалия шоколад се разтопи и сместа стане гладка и хомогенна. Ако все още има парченца шоколад, нагрейте купата с помощта сешоар докато се разтопят.
2. С помощта на четка за рисуване намажете листата мента от вътрешната страна с тънък слой шоколад. Подредете ги в тавичка, постлана с хартия за печене.
3. Поставете тавичката в хладилник за 5 минути.
4. Внимателно отделете листата от втвърдения шоколад. По желание поръсете шоколадовите листа с ядлив металик на прах и използвайте за украса на торти и десерти.
Продукти
- 100 г висококачествен натурален шоколад
- пресни листа мента, без пестициди
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща