1. Темперирайте шоколада, като го начупите или нарежете в пластмасова купа. Поставете го в микровълнова фурна и го затоплете за 30 секунди или докато половината от него е разтопен, а останалата половина не е. Извадете го и разбъркайте енергично докато останалия шоколад се разтопи и сместа стане гладка и хомогенна. Ако все още има парченца шоколад, нагрейте купата с помощта сешоар докато се разтопят.

2. С помощта на четка за рисуване намажете листата мента от вътрешната страна с тънък слой шоколад. Подредете ги в тавичка, постлана с хартия за печене.

3. Поставете тавичката в хладилник за 5 минути.

4. Внимателно отделете листата от втвърдения шоколад. По желание поръсете шоколадовите листа с ядлив металик на прах и използвайте за украса на торти и десерти.

Продукти

  • 100 г висококачествен натурален шоколад
  • пресни листа мента, без пестициди

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички