Шоколадови курабии

Шоколадови курабии

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, до пухкавост.
2. В купа смесете брашното, какото, бакпулвера и солта. Разбъркайта, за да няма бучки.
3. Настържете фино кората на лимона при разбитите яйца. Добавете сухите съставки,к ато ги пресеете. Разбъркайте до хомогенност с помощта на шпатула.
4. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене. Сипете сместа на купчинки, на достатъчно разстояние една от друга. Разстелете ги с помощта на лъжица.
5. Нарежете шоколада на ситно. Поръсете върху всяка курабия. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.

Продукти

  • 2 яйца
  • 100 г захар
  • 1 с.л. какао
  • 75 г брашно
  • щипка сол
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 0.5 ч.л. бакпулвер
  • 25 г натурален шоколад

Свързани рецепти