Шоколадови курабии
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, до пухкавост.
2. В купа смесете брашното, какото, бакпулвера и солта. Разбъркайта, за да няма бучки.
3. Настържете фино кората на лимона при разбитите яйца. Добавете сухите съставки,к ато ги пресеете. Разбъркайте до хомогенност с помощта на шпатула.
4. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене. Сипете сместа на купчинки, на достатъчно разстояние една от друга. Разстелете ги с помощта на лъжица.
5. Нарежете шоколада на ситно. Поръсете върху всяка курабия. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
2. В купа смесете брашното, какото, бакпулвера и солта. Разбъркайта, за да няма бучки.
3. Настържете фино кората на лимона при разбитите яйца. Добавете сухите съставки,к ато ги пресеете. Разбъркайте до хомогенност с помощта на шпатула.
4. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене. Сипете сместа на купчинки, на достатъчно разстояние една от друга. Разстелете ги с помощта на лъжица.
5. Нарежете шоколада на ситно. Поръсете върху всяка курабия. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
Продукти
- 2 яйца 100 г захар 1 с.л. какао 75 г брашно щипка сол 1 лимон настъргана кора 0.5 ч.л. бакпулвер 25 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща