Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, до пухкавост.
2. В купа смесете брашното, какото, бакпулвера и солта. Разбъркайта, за да няма бучки.
3. Настържете фино кората на лимона при разбитите яйца. Добавете сухите съставки,к ато ги пресеете. Разбъркайте до хомогенност с помощта на шпатула.
4. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене. Сипете сместа на купчинки, на достатъчно разстояние една от друга. Разстелете ги с помощта на лъжица.
5. Нарежете шоколада на ситно. Поръсете върху всяка курабия. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
2. В купа смесете брашното, какото, бакпулвера и солта. Разбъркайта, за да няма бучки.
3. Настържете фино кората на лимона при разбитите яйца. Добавете сухите съставки,к ато ги пресеете. Разбъркайте до хомогенност с помощта на шпатула.
4. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене. Сипете сместа на купчинки, на достатъчно разстояние една от друга. Разстелете ги с помощта на лъжица.
5. Нарежете шоколада на ситно. Поръсете върху всяка курабия. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
Продукти
- 2 яйца
- 100 г захар
- 1 с.л. какао
- 75 г брашно
- щипка сол
- 1 лимон
- настъргана кора
- 0.5 ч.л. бакпулвер
- 25 г натурален шоколад