Шоколадови крокети
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За пълнежа накиснете желатина в купа със студена вода за 10 минути. Нарежете на ситно шоколада. Сипете млякото, сметаната и половината захар в тенджерка. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и оставете сместа да заври.
2. В купа разбийте жълтъците с останалата захар. Добавете на струйка горещото мляко и сметана, като разбивате енергично. Върнете цялата смес в тенджерката върху котлона. Бъркайте в продължение на 2-3 минути. Дръпнете от котлона и добавете изцедения желатин. Разбъркайте докато той се разтопи. Пресипете сместа в купа. Добавете нарязания шоколад и разбъркайте сместа до гладкост.
3. Постелете дълбока кавадратна тавичка с голям лист прозрачно фолио. Изсипете сместа в нея и я изравнете. Оставете сместа да изстине на стайна температура, след това покрийте със свободните краища на листа фолио и поставете в хладилник за 2 часа.
4. В дълбока чиния разбийте белтъците. Добавете нишестето и разбъркайте. В друга дълбока чиния сипете галетата. Извадете втвърдилата се смес за крокети, отстранете фолиото и я нарежете на правоъглни парчета. Оваляйте всяко шоколадово парче първо в белтъци и нишесте, а след това в галета. Подредете крокетите в чиния и ги поставете във фризер за 5 минути. След това ги извадете и ги овалйте втори път в галета.
5. В дълбок съд загрейте 5 пръста олио до 180 градуса. Пържете по 3-4 крокети наведнъж, до златисто, от двете страни. Извадете и поставете върху кухненска хартия.
6. За сладката майонеза сипете сметаната в тенджерка заедно с ваниловата захар. Оставете да заври. В купа разбийте жълтъците. Добавете на тънка струйка горещата сметана, като разбърквате енергично. Върнете сместа в тенджерката върху котлона и бъркайте в продължение на 2-3 минути, като внимавате тя да не заври. Дръпнете от котлона и добавете маслото. Разбъркайте докато то се разтопи. Пресипете соса в купичка.
7. Поръсете топлите крокети с малко пудра захар. Поднесете със сос.
2. В купа разбийте жълтъците с останалата захар. Добавете на струйка горещото мляко и сметана, като разбивате енергично. Върнете цялата смес в тенджерката върху котлона. Бъркайте в продължение на 2-3 минути. Дръпнете от котлона и добавете изцедения желатин. Разбъркайте докато той се разтопи. Пресипете сместа в купа. Добавете нарязания шоколад и разбъркайте сместа до гладкост.
3. Постелете дълбока кавадратна тавичка с голям лист прозрачно фолио. Изсипете сместа в нея и я изравнете. Оставете сместа да изстине на стайна температура, след това покрийте със свободните краища на листа фолио и поставете в хладилник за 2 часа.
4. В дълбока чиния разбийте белтъците. Добавете нишестето и разбъркайте. В друга дълбока чиния сипете галетата. Извадете втвърдилата се смес за крокети, отстранете фолиото и я нарежете на правоъглни парчета. Оваляйте всяко шоколадово парче първо в белтъци и нишесте, а след това в галета. Подредете крокетите в чиния и ги поставете във фризер за 5 минути. След това ги извадете и ги овалйте втори път в галета.
5. В дълбок съд загрейте 5 пръста олио до 180 градуса. Пържете по 3-4 крокети наведнъж, до златисто, от двете страни. Извадете и поставете върху кухненска хартия.
6. За сладката майонеза сипете сметаната в тенджерка заедно с ваниловата захар. Оставете да заври. В купа разбийте жълтъците. Добавете на тънка струйка горещата сметана, като разбърквате енергично. Върнете сместа в тенджерката върху котлона и бъркайте в продължение на 2-3 минути, като внимавате тя да не заври. Дръпнете от котлона и добавете маслото. Разбъркайте докато то се разтопи. Пресипете соса в купичка.
7. Поръсете топлите крокети с малко пудра захар. Поднесете със сос.
Продукти
- За пълнежа:3 листа желатин 1 шушулка ванилия 200 мл течна пълномаслена сметана 100 мл прясно мляко 50 г захар 3 жълтъка 400 г натурален шоколадЗа панировката:5 белтъка 2 с.л. нишесте 200 г галетаЗа сладката майонеза:2 жълтъка 45 мл течна сметана 45 г ванилова захар 55 г меко масло
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери