Предлагаме ви рецепта за малко приложно изкуство в кухнята. За да оформите черупката на шоколадовите кокосови орехи, ще ви трябват празни шоколадови яйца. След като се оформят подобаващо, шоколадовите черупки се пълнят със смес от кокосови стърготини и кондензирано мляко. Ще останете доволни от резултата!

Продукти

  • 6 шоколадови яйца (кухи)
  • 165 г пудра захар
  • 150 г кокосови стърготини
  • 125 г подсладено кондензирано мляко
  • 1 ч.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

  • 1. С помощта на остър нож, предварително поставен в съд с топла вода, разрежете шоколадовите яйца внимателно по средата, напречно. Придържайте яйцето с кухненска хартия.
  • 2. Загрейте тава за печене на бисквити на 50 градуса във фурната. Докато е топла, оформете като черупка от кокосов орех всяка половинка шоколадово яйце, разтопявайки отрязаните краища на яйцето. Поставете шоколадовите черупки в хладилник за 5 минути.
  • 3. В купа смесете кокосовите стърготини, пресятата пудра захар, кондензираното мляко и лимоновия сок и разбъркайте до хомогенност.
  • 4. Сложете по малко от пълнежа с кокосови стърготини във всяка половинка шоколадово яйце и притиснете по стените, за да пресъздадете вътрешността на кокосов орех. Поставете кокосовите орехи в хладилник за 10 минути.
  • 5. С помощта на чиста телена четка изтъркайте леко повърхността на шоколадовите яйца отвън, за да изглеждат като кокосови орехи.

Свързани рецепти

Виж всички