Шоколадови кокосови орехи
Рецепта от: Кирстен Тиболс
Предлагаме ви рецепта за малко приложно изкуство в кухнята. За да оформите черупката на шоколадовите кокосови орехи, ще ви трябват празни шоколадови яйца. След като се оформят подобаващо, шоколадовите черупки се пълнят със смес от кокосови стърготини и кондензирано мляко. Ще останете доволни от резултата!
Продукти
- 6 шоколадови яйца (кухи)
- 165 г пудра захар
- 150 г кокосови стърготини
- 125 г подсладено кондензирано мляко
- 1 ч.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
- 1. С помощта на остър нож, предварително поставен в съд с топла вода, разрежете шоколадовите яйца внимателно по средата, напречно. Придържайте яйцето с кухненска хартия.
- 2. Загрейте тава за печене на бисквити на 50 градуса във фурната. Докато е топла, оформете като черупка от кокосов орех всяка половинка шоколадово яйце, разтопявайки отрязаните краища на яйцето. Поставете шоколадовите черупки в хладилник за 5 минути.
- 3. В купа смесете кокосовите стърготини, пресятата пудра захар, кондензираното мляко и лимоновия сок и разбъркайте до хомогенност.
- 4. Сложете по малко от пълнежа с кокосови стърготини във всяка половинка шоколадово яйце и притиснете по стените, за да пресъздадете вътрешността на кокосов орех. Поставете кокосовите орехи в хладилник за 10 минути.
- 5. С помощта на чиста телена четка изтъркайте леко повърхността на шоколадовите яйца отвън, за да изглеждат като кокосови орехи.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Домашна халва с брашно
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова нуга
Рецепти Ейнсли Хариът
Сметанов крем с пюре от ягоди и бъз
Рецепти Ейнсли Хариът
Малки палачинки със сладко от ревен и малини и сметана
Рецепти Рудолф ван Веен
Тирамису с ягоди
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови трюфели в чашки
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадово-малинов мус с арабеск
Рецепти Стоян и Лора
Семифредо със смокини, кадаиф и орехи