Шоколадови фойерверки

Шоколадови фойерверки

Подготовка

1. Разбъркайте изброените продукти за какаовите палачинки. Изпържете малко по-дебели палачинки от обикновено. В зависимост от тигана, в който пържите, ползвайте масло за намазване.
2. Кипнете млякото за белите палачинки заедно с кокоса. Оставете да изстине и след това прецедете. Разбъркайте тесто с останалите продукти и направете палачинки.
3. В две тенджерки загрейте сметаните до кипване. В една купичка сложете белия шоколад и маслото, а в друга - черния шоколад коняка и ги залейте с топлата сметана. Бъркайте, докато получите гладки кремове. Оставе

Продукти

За какаовите палачинки:

  • 1 яйце
  • 70 г брашно
  • 120 мл прясно мляко
  • 1 пакетче ванилия
  • 2 ч.л. какао

За кокосовите палачинки:

  • 1 яйце
  • 70 г брашно
  • 120 мл прясно мляко
  • 1 пакетче ванилия
  • 2 с.л. кокосови стърготини

За кафявия крем:

  • 125 мл течна сметана
  • 100 г черен шоколад
  • 1 с.л. коняк

За белия крем:

  • 100 мл течна сметана
  • 150 г бял шоколад
  • 20 г масло

За декорация:

  • 50 г стопен шоколад

Свързани рецепти