Шоколадови брауни бисквити
Рецепта от: Кирстен Тиболс
Тези бисквити са много шоколадови и притежават текстурата на брауни - мека, маслена и плътна.За завършек се потопяват в шоколадов ганаш. Да му мислят шокохолиците!
Продукти
- 120 г безсолно масло
- 40 г захар
- 150 г кафява захар
- 1 яйце
- ½ ч.л. ванилова паста
- 2 с.л. фъстъчено масло
- 175 г брашно
- ½ ч.л. бакпулвер
- 35 г какао
- 100 г млечен шоколад (33% какао)
- За глазурата:
- 200 мл пълномаслена сметана
- 260 г натурален шоколад (54% какао)
- 20 г безсолно масло
Начин на приготвяне:
- 1. Разбийте мекото масло с двата вида захар с помощта на миксер. Добавете яйцето, ваниловата паста и фъстъченото масло и разбъркайте до хомогенност.
- 2. Добавете брашното, бакпулвера и какаото и разбъркайте отново до хомогенност. Накрая добавете настъргания шоколад или шоколадов чипс.
- 3. Оформете топки от сместа, с помощта на лъжици и ги подредете на достатъчно разстояние една от друга в тава с незалепващо покритие. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 5 минути. След това оставете бисквитите да изстинат.
- 4. За глазурата сипете сметаната в тенджерка и я оставете да кипне. Залейте с нея нарязания шоколад в купа. Разбъркайте енергично с тел, докато сместа стане гладка и лъскава. Накрая добавете маслото и разбийте отново.
- 5. потопете всяка бисквита в шоколадовата глазура от едната страна и поставете в поднос. Бисквитите с глазура оставете за 5 минути на стайна температура, след това ги поднесете.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Линцер сладки с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
Меденки
Рецепти Рудолф ван Веен
Бисквити "Сахер"
Рецепти Силвия Колока
Амарети с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Двуцветни сладки
Рецепти Рудолф ван Веен
Португалски бисквити (biscoitos)
Рецепти Стоян и Лора
Бисквитки „Мики“
Рецепти Стоян и Лора
Орехови сладки с крем кафе
Рецепти Рудолф ван Веен
Маслени сладки с лимонов пълнеж