Шоколадови брауни бисквити

Тези бисквити са много шоколадови и притежават текстурата на брауни - мека, маслена и плътна.За завършек се потопяват в шоколадов ганаш. Да му мислят шокохолиците!

Продукти

  • 120 г безсолно масло
  • 40 г захар
  • 150 г кафява захар
  • 1 яйце
  • ½ ч.л. ванилова паста
  • 2 с.л. фъстъчено масло
  • 175 г брашно
  • ½ ч.л. бакпулвер
  • 35 г какао
  • 100 г млечен шоколад (33% какао)
  • За глазурата:
  • 200 мл пълномаслена сметана
  • 260 г натурален шоколад (54% какао)
  • 20 г безсолно масло

Начин на приготвяне:

  • 1. Разбийте мекото масло с двата вида захар с помощта на миксер. Добавете яйцето, ваниловата паста и фъстъченото масло и разбъркайте до хомогенност.
  • 2. Добавете брашното, бакпулвера и какаото и разбъркайте отново до хомогенност. Накрая добавете настъргания шоколад или шоколадов чипс.
  • 3. Оформете топки от сместа, с помощта на лъжици и ги подредете на достатъчно разстояние една от друга в тава с незалепващо покритие. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 5 минути. След това оставете бисквитите да изстинат.
  • 4. За глазурата сипете сметаната в тенджерка и я оставете да кипне. Залейте с нея нарязания шоколад в купа. Разбъркайте енергично с тел, докато сместа стане гладка и лъскава. Накрая добавете маслото и разбийте отново.
  • 5. потопете всяка бисквита в шоколадовата глазура от едната страна и поставете в поднос. Бисквитите с глазура оставете за 5 минути на стайна температура, след това ги поднесете.

Свързани рецепти

Виж всички