Шоколадови бонбони с ликьор
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За пълнежа карамелизирайте захарта, като я сипвате на порции в дълбок съд с дълга дръжка. Щом захарта се разтопи напълно и придобие тъмен карамелен цвят, изсипете студената сметана и оставете да ври, докато се успокои.
2. Добавете глюкозата с мокра лъжица и разбъркайте докато тя се разтопи. Дръпнете от огъня и добавете ликьора и уискито, по желание.
3. Сложете шоколадовия чипс в голяма купа и прецедете топлата карамелена смес върху него. Разбъркайте с помощта на тел, докато шоколадът се разтопи. Пресипете сместа в шприц.
4. Темперирайте шоколада, като разтопите 3/4 от шоколада, начупен на парченца, на водна баня /вижте видеото/. Останалият шоколад нарежете на ситно и добавете към разтопения шоколад. Разбъркайте с помощта на шпатула до хомогенност. Температурата на шоколада трябва да е около 31 градуса.
5. Постелете лист хартия за печене върху плота. С помощта на черпак насипете шоколад във форма за бонбони. Тръснете я върху плота, а след това я обърнете наобратно над купата с шоколада и изцедете излишния шоколад. във формичките трябва да има празно място за пълнежа. Обърнете формата върху хартията и я оставете за 30 минути. Изстържете излишното с помощта на шпакла.
6. Напълнете формичките с пълнежа, като оставите няколко милиметра свободни. Оставете формата на стайна температура за 4 часа.
7. Затоплете леко разтопения шоколад на водна баня, температурата му да стане отново около 31 градуса. Залейте формата с шоколад с помощта на черпак. Изравнете с помощта на палетен нож или шпакла. Поставете формата с бонбоните във фризер за 10 минути. Изстържете излишното и оставете в хладилник за 30 минути.
8. Извадете бонбоните от формата и поднесете.
2. Добавете глюкозата с мокра лъжица и разбъркайте докато тя се разтопи. Дръпнете от огъня и добавете ликьора и уискито, по желание.
3. Сложете шоколадовия чипс в голяма купа и прецедете топлата карамелена смес върху него. Разбъркайте с помощта на тел, докато шоколадът се разтопи. Пресипете сместа в шприц.
4. Темперирайте шоколада, като разтопите 3/4 от шоколада, начупен на парченца, на водна баня /вижте видеото/. Останалият шоколад нарежете на ситно и добавете към разтопения шоколад. Разбъркайте с помощта на шпатула до хомогенност. Температурата на шоколада трябва да е около 31 градуса.
5. Постелете лист хартия за печене върху плота. С помощта на черпак насипете шоколад във форма за бонбони. Тръснете я върху плота, а след това я обърнете наобратно над купата с шоколада и изцедете излишния шоколад. във формичките трябва да има празно място за пълнежа. Обърнете формата върху хартията и я оставете за 30 минути. Изстържете излишното с помощта на шпакла.
6. Напълнете формичките с пълнежа, като оставите няколко милиметра свободни. Оставете формата на стайна температура за 4 часа.
7. Затоплете леко разтопения шоколад на водна баня, температурата му да стане отново около 31 градуса. Залейте формата с шоколад с помощта на черпак. Изравнете с помощта на палетен нож или шпакла. Поставете формата с бонбоните във фризер за 10 минути. Изстържете излишното и оставете в хладилник за 30 минути.
8. Извадете бонбоните от формата и поднесете.
Продукти
- 190 г захар 135 мл течна сметана 35 г течна глюкоза 130 г млечен шоколадов чипс 50 мл кафеен ликьор 5 мл уиски 500 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери