Шоколадови бонбони с ядки

Най-важното нещо, за да направите шоколадови бонбони, е да темперирате шоколада. Тези бонбони са подходящи и за подарък.

Продукти

  • 200 г натурален шоколад
  • 50 г орехи пекан
  • 50 г бадеми
  • 50 г шам-фъстък
  • 50 г стафиди

Начин на приготвяне:

  • 1. Разтопете шоколада на водна баня.
  • 2. Изсипете 2/3 от него върху мраморен или студен плот. С помощта на шпакла го разстилайте докато се охлади. След това го върнете в купата при останалия по-топъл шоколад. Целта е шоколадът да се темперира, до около 31 градуса. Разбъркайте, а след това пресипете шоколада в пош с гладък накрайник.
  • 3. Постелете плоска тава с прозрачно фолио. Шприцовайте кръгчета шоколад. Тръснете тавата няколко пъти върху плота, за да станат по-тънки кръгчетата.
  • 4. Украсете бонбоните с по една стафида, ядка шам-фъстък, ядка пекан. Оставете шоколадът да стегне на стайна температура.

Свързани рецепти

Виж всички