Шоколадови бонбони с ядки
1. Разтопете шоколада на водна баня.
2. Изсипете 2/3 от него върху мраморен или студен плот. С помощта на шпакла го разстилайте докато се охлади. След това го върнете в купата при останалия по-топъл шоколад. Целта е шоколадът да се темперира, до около 31 градуса. Разбъркайте, а след това пресипете шоколада в пош с гладък накрайник.
3. Постелете плоска тава с прозрачно фолио. Шприцовайте кръгчета шоколад. Тръснете тавата няколко пъти върху плота, за да станат по-тънки кръгчетата.
4. Украсете бонбоните с по една стафида, ядка шам-фъстък, ядка пекан. Оставете шоколадът да стегне на стайна температура.

Продукти

  • 200 г натурален шоколад 50 г орехи пекан 50 г бадеми 50 г шам-фъстък 50 г стафиди

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички