Шоколадови бонбони с ядки
Рецепта от: Рудолф ван Веен

Най-важното нещо, за да направите шоколадови бонбони, е да темперирате шоколада. Тези бонбони са подходящи и за подарък.
Продукти
- 200 г натурален шоколад
- 50 г орехи пекан
- 50 г бадеми
- 50 г шам-фъстък
- 50 г стафиди
Начин на приготвяне:
- 1. Разтопете шоколада на водна баня.
- 2. Изсипете 2/3 от него върху мраморен или студен плот. С помощта на шпакла го разстилайте докато се охлади. След това го върнете в купата при останалия по-топъл шоколад. Целта е шоколадът да се темперира, до около 31 градуса. Разбъркайте, а след това пресипете шоколада в пош с гладък накрайник.
- 3. Постелете плоска тава с прозрачно фолио. Шприцовайте кръгчета шоколад. Тръснете тавата няколко пъти върху плота, за да станат по-тънки кръгчетата.
- 4. Украсете бонбоните с по една стафида, ядка шам-фъстък, ядка пекан. Оставете шоколадът да стегне на стайна температура.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Павел Павлов
Тортички с ванилов мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Мери Бери
Тарт с маракуя
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледен щолен
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем