Шоколадови близалки
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Изсипете кондензираното мляко в тенджерка и го затоплете. Добавете мекото масло и разбъркайте, докато то се поразтопи.
2. Нарежете на ситно шоколада и го добавете в тенджерката. Оставете шоколада да се разтопи, като от време на време разбърквате. Щом дръпнете сместа от котлона, бъркайте докато тя стане кадифено гладка.
3. Добавете канелата и какаото и разбъркайте. Накрая добавете сушения банан. Разбъркайте.
4. Намажете с масло дъното и стените на правоъгълна форма за кекс и ги постелете с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и я загладете. Поставете сместа за 1 час във фризера.
5. Извадете шоколадовата смес от формата. Ако е необходимо, затоплете леко формата или я потопете в съд с топла вода за кратко. Нарежете сместа на филии, а след това на еднакви кубчета.
6. Напълнете подходящ съд с кафява захар. набучете всяко шоколадово кубче на дървена пръчка. Подредете близалките в съда със захарта.
2. Нарежете на ситно шоколада и го добавете в тенджерката. Оставете шоколада да се разтопи, като от време на време разбърквате. Щом дръпнете сместа от котлона, бъркайте докато тя стане кадифено гладка.
3. Добавете канелата и какаото и разбъркайте. Накрая добавете сушения банан. Разбъркайте.
4. Намажете с масло дъното и стените на правоъгълна форма за кекс и ги постелете с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и я загладете. Поставете сместа за 1 час във фризера.
5. Извадете шоколадовата смес от формата. Ако е необходимо, затоплете леко формата или я потопете в съд с топла вода за кратко. Нарежете сместа на филии, а след това на еднакви кубчета.
6. Напълнете подходящ съд с кафява захар. набучете всяко шоколадово кубче на дървена пръчка. Подредете близалките в съда със захарта.
Продукти
- 1 консерва кондензирано мляко 150 г масло 250 г натурален шоколад 50 г какао 1 ч.л. канела 200 г бананов чипс
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери