Шоколадови близалки
1. Изсипете кондензираното мляко в тенджерка и го затоплете. Добавете мекото масло и разбъркайте, докато то се поразтопи.
2. Нарежете на ситно шоколада и го добавете в тенджерката. Оставете шоколада да се разтопи, като от време на време разбърквате. Щом дръпнете сместа от котлона, бъркайте докато тя стане кадифено гладка.
3. Добавете канелата и какаото и разбъркайте. Накрая добавете сушения банан. Разбъркайте.
4. Намажете с масло дъното и стените на правоъгълна форма за кекс и ги постелете с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и я загладете. Поставете  сместа за 1 час във фризера.
5. Извадете шоколадовата смес от формата. Ако е необходимо, затоплете леко формата или я потопете в съд с топла вода за кратко. Нарежете сместа на филии, а след това на еднакви кубчета.
6. Напълнете подходящ съд с кафява захар. набучете всяко шоколадово кубче на дървена пръчка. Подредете близалките в съда със захарта.

Продукти

  • 1 консерва кондензирано мляко 150 г масло 250 г натурален шоколад 50 г какао 1 ч.л. канела 200 г бананов чипс

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички