Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса. Разбийте на крем маслото със захарта, добавете яйцето, отново разбийте с миксера. Налейте сметаната и ароматизирайте с ванилията. Разтопете шоколада на вона баня и го добавете към сместа. Разбъркайте.
2. Пресейте брашното и го смесете с какаото и бакпулвера. Сипете сухите съставки към шоколадовата смес и разбъркайте тестото с миксер. В тава, покрита с хартия за печене, оформете малки бисквити с помощта на пош, като оставяте разстояние между тях. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10–12 минути.
3. Сложете небелената тиква в тавичка и я изпечете за около 30 минути на 180 градуса. Обелете тиквата.
4. Пасирайте тиквата в блендер, смесете пюрето с крем-сиренето, подсладете със захар, прибавете разтопения на водна баня шоколад, подправките и разбийте с миксер.
5. Слепете бисквитите две по две, като по средата шприцовате от тиквения крем.

Продукти

За тестото:

  • 120 г меко масло
  • 150 г пудра захар
  • 1 яйце
  • 40 мл течна сметана
  • 1 пакетче ванилия
  • 100 г натурален шоколад
  • 250 г брашно
  • 40 г какао
  • 1 ч.л. бакпулвер

За пълнежа:

  • 1 ч.ч. пюре от тиква
  • 250 г крем-сирене
  • 3 с.л. пудра захар
  • 100 г бял шоколад
  • 1 ч.л. смес от подправки - канела
  • карамфил
  • индийско орехче
  • кардамон

Свързани рецепти