Шоколадови бисквити от елда

Шоколадови бисквити от елда

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете брашното, какото, содата и солта и разбъркайте добре, за да няма бучки.
2. В друга купа разбийте мекото масло съсъ захарта с помощта на миксер до получаването на мека пухкава смес.
3. Начупете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня.
4. Добавете сухите съставки към маслената смес и разбъркайте с помощта на шпатула. След това разбъркайте с помощта на миксер до гладкост. Добавете ваниловия екстракт и поизстиналия разтопен шоколад.. Разбъркайте.
5. Добавете яйцата и разбъркайте отново. Накрая добавете дребен шоколадов чипс или нарязан на много ситно натурален шоколад. Разбъркайте с шпатула.
6. Постелете голяма тава с хартияз а печене и с помощта на 2 лъжици оформете купчинки от сместа, на достатъчно разстояние една от друга. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 9-10 минути. След изпичане ги оставете 10 минути да починат и след това ги прехвърлете в съд.

Продукти

  • 150 г черен шоколадов чипс
  • 125 г натурален шоколад (70% какао)
  • 125 г брашно от елда
  • 25 г какао
  • 0.5 ч.л. фина морска сол
  • 0.5 ч.л. сода бикарбонат
  • 60 г безсолно масло
  • 125 г тъмнокафява захар
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 2 яйца

Свързани рецепти