Шоколадови бишкоти
1. Запечете лешниците в тавичка за 12 минути в предварително загрята фурна ан 180 градуса.
2. В купа смесете брашното с какаото, солта и бакпулвера.
3. Начупете шоколада и ги сипете заедно със захарта в блендер или кухненски робот и ги смелете.
4. В голяма купа разбийте яйцата. Добавете сместа от шоколад и захар и разбъркайте. Добавете сместа с брашното, разбъркайте. Накрая добавете целите запечени и изстинали лешници. Омесете сместа с ръце, до хомогенност.
5. Разделете тестото на две равни части. Върху набрашнен плот офоремете едната част тесто на руло с дължина 25 см. Поставете го в плоска тава, постлана с хартия за печене. По същия начин оформете руло и от другото тесто. Печете рулата в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути. След това ги оставете да изстинат за 15 минути.
6. Нарежете рулата на филийки с дебелина 2 см. Подредете ги легнали в тавата. Печете още 15 минути на 180 градуса.
7. Поднесете бишкотите топли или студени. Щом изстинат, могат да се съхраняват продължително време в кутия или буркан.

Продукти

  • 150 г лешници 120 г натурален шоколад 210 г кафява захар 230 г брашно 30 г какао 1 ч.л. бакпулвер щипка сол 3 яйца

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички