Шоколадови бишкоти
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Запечете лешниците в тавичка за 12 минути в предварително загрята фурна ан 180 градуса.
2. В купа смесете брашното с какаото, солта и бакпулвера.
3. Начупете шоколада и ги сипете заедно със захарта в блендер или кухненски робот и ги смелете.
4. В голяма купа разбийте яйцата. Добавете сместа от шоколад и захар и разбъркайте. Добавете сместа с брашното, разбъркайте. Накрая добавете целите запечени и изстинали лешници. Омесете сместа с ръце, до хомогенност.
5. Разделете тестото на две равни части. Върху набрашнен плот офоремете едната част тесто на руло с дължина 25 см. Поставете го в плоска тава, постлана с хартия за печене. По същия начин оформете руло и от другото тесто. Печете рулата в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути. След това ги оставете да изстинат за 15 минути.
6. Нарежете рулата на филийки с дебелина 2 см. Подредете ги легнали в тавата. Печете още 15 минути на 180 градуса.
7. Поднесете бишкотите топли или студени. Щом изстинат, могат да се съхраняват продължително време в кутия или буркан.
2. В купа смесете брашното с какаото, солта и бакпулвера.
3. Начупете шоколада и ги сипете заедно със захарта в блендер или кухненски робот и ги смелете.
4. В голяма купа разбийте яйцата. Добавете сместа от шоколад и захар и разбъркайте. Добавете сместа с брашното, разбъркайте. Накрая добавете целите запечени и изстинали лешници. Омесете сместа с ръце, до хомогенност.
5. Разделете тестото на две равни части. Върху набрашнен плот офоремете едната част тесто на руло с дължина 25 см. Поставете го в плоска тава, постлана с хартия за печене. По същия начин оформете руло и от другото тесто. Печете рулата в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути. След това ги оставете да изстинат за 15 минути.
6. Нарежете рулата на филийки с дебелина 2 см. Подредете ги легнали в тавата. Печете още 15 минути на 180 градуса.
7. Поднесете бишкотите топли или студени. Щом изстинат, могат да се съхраняват продължително време в кутия или буркан.
Продукти
- 150 г лешници 120 г натурален шоколад 210 г кафява захар 230 г брашно 30 г какао 1 ч.л. бакпулвер щипка сол 3 яйца
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери