Идея за шоколадова украса - върху кубчета лед се шприцова тънка струя темпериран шоколад.

Продукти

  • 200 г натурален шоколад
  • кубчета лед

Начин на приготвяне:

  • 1. В тенджерка сипете нарязан на ситно шоколад или шоколадов чипс. Загрейте шоколада, като го разбърквате, докато 50% от него се разтопи, а останалите 50% са все още в твърдо състояние.
  • 2. Прехвърлете шоколада в пластмасова купа и бъркайте енергично, докато целият шоколад се разтопи и сместа стане гладка и лъскава.
  • 3. Поставете няколко кубчета лед в купичка. Върху леда поръсете от темперирания разтопен шоколад с помощта на лъжица или с помощта на пош, с движения напред-назад. Оставете шоколадовата украса за 5 минути без да я пипате. Щом шоколадът вече не е лъскав, отстранете шоколадовата украса от леда. Продължете по същия начин, докато шоколадът не свърши.

Свързани рецепти

Виж всички