Шоколадова украса
Рецепта от: Кирстен Тиболс
Идея за шоколадова украса - върху кубчета лед се шприцова тънка струя темпериран шоколад.
Продукти
- 200 г натурален шоколад
- кубчета лед
Начин на приготвяне:
- 1. В тенджерка сипете нарязан на ситно шоколад или шоколадов чипс. Загрейте шоколада, като го разбърквате, докато 50% от него се разтопи, а останалите 50% са все още в твърдо състояние.
- 2. Прехвърлете шоколада в пластмасова купа и бъркайте енергично, докато целият шоколад се разтопи и сместа стане гладка и лъскава.
- 3. Поставете няколко кубчета лед в купичка. Върху леда поръсете от темперирания разтопен шоколад с помощта на лъжица или с помощта на пош, с движения напред-назад. Оставете шоколадовата украса за 5 минути без да я пипате. Щом шоколадът вече не е лъскав, отстранете шоколадовата украса от леда. Продължете по същия начин, докато шоколадът не свърши.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Ейнсли Хариът
Ямайски джинджифилов сладкиш с лимонова глазура
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж