Шоколадова торта с тиквички

Шоколадова торта с тиквички

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата с олиото с помощта на миксер, докато сместа удвои обема си, около 2 минути.
2. В друга купа пресейте брашното, бакпулвера и какаото. Добавете захарта и разбъркайте. 
3. Добавете яйчената смес към сухите съставки и разбъркайте енергично до хомогенност. Добавете настърганите тиквички и разбъркайте добре.
4. Пресипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене правоъгълна или кръгла форма. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40-45 минути. Извадете тортата от формата и оставете да изстине напълно.
5. За крема разбийте мекото масло с крем-сиренето и остърганата вътрешност на шушулката ванилия до пухкавост. Добавете пудрата захар и разбийте отново, до гладкост.
6. Поставете тортата в поднос и нанесете масления крем върху нея. Поръсете с фино настърган шоколад по желание.

Продукти

  • 75 г какао
  • 175 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 225 г захар
  • 225 г настъргани тиквички
  • 3 яйца
  • 200 мл олио

За крема:

  • 100 г масло
  • 200 г крем-сирене
  • 400 г пудра захар
  • 1 шушулка ванилия

Свързани рецепти