Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шоколадова торта с малинов сироп

категория 0/5
1. Сложете в стъклена купа начупения шокола. Сложете я на водна баня, т.е. над тенджера с вряща вода, но без водата да се допира до купата.
2. Разбърквайте леко шоколада, докато се разтапя. Добавете брендито и кафето и разбъркайте. Добавете маслото, нарязано на кубчета и разбъркайте.
3. Щом шоколадът се е разтопил напълно, добавете захарта и дръпнете купата от огъня. Разбъркайте. Добавете и смлените бадеми или лешници. Разбъркайте.
4. Разделете яйцата, като слагате жълтъците в шоколадовата смес, а белтъците в отделна, чиста и суха, купа. Разбъркайте жълтъците в шоколадовата смес и добавете екстракта от ванилия.
5. Разбийте белтъците на пяна. Добавете ги към шоколадовата смес и разбъркайте внимателно.
6. Изсипете сместа в кръгла форма с подвижно дъно, предварително намазана с масло и постлана с хартия за печене - само дъното. Печете тортата на 170 градуса за близо 1 час.
7. След като тортата е изстинала я поставете върху поднос и я поръсете с шоколадови стърготини и какао.
8. За малиновия сироп оставете замразените малини да се отпуснат. След това ги прецедете върху купа, като с лъжица ги натискате, за да останат само семките. Към малиновото пюре добавете пудрата захар и разбъркайте. Пресипете соса в кана.
9. Поднесете парче шоколадова торта, полята с малинов сос.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Анабел Ленгбайн