Шоколадова торта с бира
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Запечете лешниците и бадемите в тава, постлана с хартия за печене на 170 градуса, докато променят цвета си - 10 мин. Оставете ги да изстинат и ги нарежете на ситно.
2. Разтопете маслото на бавен огън. Добавете бирата. Дръпнете съда и добавете вътрешността на шушулката ванилия и двата вида захар. Бъркайте, докато захарта се разтопи.
3. В голяма купа смесете какаото, брашното, бакпулвера и солта.
Разбийте яйцата на ръка. Добавете нарязаните ядки и рядкото кисело мляко. Добавете течните към сухите продукти и разбъркайте до гладкост.
4. Намаслете кръгла форма с подвижно дъно и постелете хартия за печене върху дъното и. Изсипете сместа за блата и го печете 1 час в предварително загрята на 170 градуса фурна.
5. За крема разбийте маслото с пудрата захар до пухкавост. Добавете крема сиренете и разбийте отново.
6. Извадете изпечената торта и я оставете да изстине. Намажете я цялата с крема, като хубаво го загладите. Отгоре я поръсете с какао.
7. За украсата постелете лист твърд целофан на плота. Поръсете с какао вътрешната страна на целофана. Разтопете белия шоколад на водна баня и го темперирайте, като разстелете по-голямата част от него върху студен плот, а след това го върнете при другия. Изсипете шоколада върху целофана, поръсен с какао, и го разстелете равномерно с помощта на палетен нож. Оставете го да се стегне.
8. Начупете триъгълни парчета от шоколада и ги поставете по борда на тортата.
2. Разтопете маслото на бавен огън. Добавете бирата. Дръпнете съда и добавете вътрешността на шушулката ванилия и двата вида захар. Бъркайте, докато захарта се разтопи.
3. В голяма купа смесете какаото, брашното, бакпулвера и солта.
Разбийте яйцата на ръка. Добавете нарязаните ядки и рядкото кисело мляко. Добавете течните към сухите продукти и разбъркайте до гладкост.
4. Намаслете кръгла форма с подвижно дъно и постелете хартия за печене върху дъното и. Изсипете сместа за блата и го печете 1 час в предварително загрята на 170 градуса фурна.
5. За крема разбийте маслото с пудрата захар до пухкавост. Добавете крема сиренете и разбийте отново.
6. Извадете изпечената торта и я оставете да изстине. Намажете я цялата с крема, като хубаво го загладите. Отгоре я поръсете с какао.
7. За украсата постелете лист твърд целофан на плота. Поръсете с какао вътрешната страна на целофана. Разтопете белия шоколад на водна баня и го темперирайте, като разстелете по-голямата част от него върху студен плот, а след това го върнете при другия. Изсипете шоколада върху целофана, поръсен с какао, и го разстелете равномерно с помощта на палетен нож. Оставете го да се стегне.
8. Начупете триъгълни парчета от шоколада и ги поставете по борда на тортата.
Продукти
- За блата:100 г лешници 100 г филирани бадеми 1 шушулка ванилия 250 мл тъмна бира 250 г масло 200 г бяла захар 200 г светлокафява захар 80 г какао 280 г брашно 2.5 ч.л. бакпулвер 140 мл мътеница 2 бр. яйца 1 щипка солЗа крема:180 г масло 180 г пудра захар 180 г крема сиренеЗа украса:200 г бял шоколад 2 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни