Шоколадова торта "Обичам те"

Шоколадова торта "Обичам те"

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата със захарта и щипка сол с помощта на миксер, до изсветляване и пухкавост. В купа смесете оризовото брашно, какаото, бакпулвера и содата.
2. Начупете шоколада в купа и го разтопете на водна баня заедно с маслото. Разбърквайте от време на време.
3. Добавете поизстиналата шоколадова смес към разбитите яйца. Добавете и картофеното пюре /намачкайте сварени картофи, без никаква мазнина, минете пюрето през цедка за гладкост/. Добавете сухите съставки, като ги пресеете. Разбийте с миксер до хомогенност. Накрая добавете рома и разбъркайте отново.
4. Намаслете форма за кекс с дупка, във формата на сърце, например. Изсипете сместа и печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 40 минути. След това извадете кекса от формата и го охладете добре.
5. За крема начупете шоколада в купа и го разтопете на водна баня. Разбийте мекото масло с 1/4 от пудрата захар с помощта на миксер. Постепенно добавете останалата захар, като разбивате до пухкавост. Добавете какаото и разбийте отново. Добавете рома и разтопения шоколад. Разбъркайте до гладкост. Охладете крема в хладилник.
6. Разрежете кекса на две, по хоризонтал. Намажете долната част с част от масления крем и захлупете с другия блат. Нанесете останалия крем по цялата повърхност на тортата. Загладете с помощта на палетен нож. Украсете тортата с цветя от фондан. Поръсете с цветна захар.

Продукти

  • 3 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 150 г картофено пюре
  • 100 г масло
  • 150 г натурален шоколад (70% какао)
  • 3 с.л. какао
  • 180 г светлокафява захар
  • 50 г оризово брашно
  • 1 ч.л. сода
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 0.5 ч.л. сол
  • 50 мл ром

За крема:

  • 200 г меко масло
  • 50 г какао
  • 250 г пудра захар
  • 1 с.л. гореща вода
  • 5 с.л. ром
  • 80 г натурален шоколад 85%

Свързани рецепти