Тази шоколадова торта съдържа шоколад, фъстъци, бонбони маршмелоу и малини. За шоколадов завършек се покрива с плътен слой шоколадов ганаш. Хрупкава отвътре, гладка отвън.

Продукти

  • 4 яйца
  • 115 г захар
  • 2 шушулки ванилия
  • 20 г разтопено безсолно масло
  • 95 г брашно
  • 20 г какао
  • 2 г сол
  • 30 г бонбони маршмелоу
  • 45 г млечен шоколадов кувертюр
  • 35 г печени белени солени фъстъци
  • 60 г малини
  • За шоколадовия ганаш:
  • 250 г млечен шоколадов кувертюр
  • 150 мл течна сметана
  • За декориране:
  • 30 г бонбони маршмелоу
  • 45 г млечен шоколад
  • 25 г печени белени солени фъстъци
  • 60 г малини

Начин на приготвяне:

  • 1. Разбийте яйцата (на стайна температура) със захарта, с помощта на миксер, докато сместа стане пухкава. Добавете ванилията.
  • 2. Добавете малко от сместа към разтопеното масло и разбъркайте, за да темперирате двете смеси. След това изсипете маслото в сместа и разбъркайте с помощта на шпатула.
  • 3. В отделна купа смесете сухите съставки – брашно, сол и какао. Добавете ги към сместа с яйцата на 3 порции, като разбърквате внимателно с помощта на шпатула.
  • 4. Добавете нарязаните бонбони маршмелоу и фъстъци и разбъркайте. Накъсайте накъсаните малините и добавете нарязания шоколад. Разбъркайте и изсипете сместа в кръгла форма (диаметър 18 см), предварително намаслена и с постлани дъно и стени с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса (с вентилатор) 30-35 минути.
  • 5. За шоколадовия ганаш сипете сметаната в касеролка и оставете да кипне. Залейте с горещата сметана нарязания шоколад в купа. Разбъркайте енергично, докато той се разтопи. Поставете прозрачно фолио върху ганаша и оставете на стайна температура за 2 часа.
  • 6. Извадете изстиналата торта от формата и я поставете върху поднос. Нанесете шоколадовия ганаш върху тортата, леко небрежно. Украсете с бонбони маршмелоу, фъстъци, малини и парченца шоколад.

Свързани рецепти

Виж всички