Шоколадова торта "Каменист път"
Рецепта от: Кирстен Тиболс
Тази шоколадова торта съдържа шоколад, фъстъци, бонбони маршмелоу и малини. За шоколадов завършек се покрива с плътен слой шоколадов ганаш. Хрупкава отвътре, гладка отвън.
Продукти
- 4 яйца
- 115 г захар
- 2 шушулки ванилия
- 20 г разтопено безсолно масло
- 95 г брашно
- 20 г какао
- 2 г сол
- 30 г бонбони маршмелоу
- 45 г млечен шоколадов кувертюр
- 35 г печени белени солени фъстъци
- 60 г малини
- За шоколадовия ганаш:
- 250 г млечен шоколадов кувертюр
- 150 мл течна сметана
- За декориране:
- 30 г бонбони маршмелоу
- 45 г млечен шоколад
- 25 г печени белени солени фъстъци
- 60 г малини
Начин на приготвяне:
- 1. Разбийте яйцата (на стайна температура) със захарта, с помощта на миксер, докато сместа стане пухкава. Добавете ванилията.
- 2. Добавете малко от сместа към разтопеното масло и разбъркайте, за да темперирате двете смеси. След това изсипете маслото в сместа и разбъркайте с помощта на шпатула.
- 3. В отделна купа смесете сухите съставки – брашно, сол и какао. Добавете ги към сместа с яйцата на 3 порции, като разбърквате внимателно с помощта на шпатула.
- 4. Добавете нарязаните бонбони маршмелоу и фъстъци и разбъркайте. Накъсайте накъсаните малините и добавете нарязания шоколад. Разбъркайте и изсипете сместа в кръгла форма (диаметър 18 см), предварително намаслена и с постлани дъно и стени с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса (с вентилатор) 30-35 минути.
- 5. За шоколадовия ганаш сипете сметаната в касеролка и оставете да кипне. Залейте с горещата сметана нарязания шоколад в купа. Разбъркайте енергично, докато той се разтопи. Поставете прозрачно фолио върху ганаша и оставете на стайна температура за 2 часа.
- 6. Извадете изстиналата торта от формата и я поставете върху поднос. Нанесете шоколадовия ганаш върху тортата, леко небрежно. Украсете с бонбони маршмелоу, фъстъци, малини и парченца шоколад.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Торта с кисело мляко, бисквити и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Орехова торта с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
„Невидим“ ябълков сладкиш с карамелени орехи
Рецепти Найджела Лоусън
Торта "Павлова" с вкус на капучино
Рецепти Рудолф ван Веен
Австрийски гугелхупф с банани и кокос
Рецепти Марк Мориарти
Торта "Виктория"
Рецепти Стоян и Лора
Мини торти "Добуш"
Рецепти Стоян и Лора
Кекс "Мозайка"
Рецепти Донал Скиан
Панданов кейк
Рецепти Донал Скиан
Ирландска ябълкова торта със солен карамел