Шоколадова торта
1. В голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера, содата, солта и какаото. Добавете млякото и олиото и разбийте с миксер, за да се смесят продуктите.
2. Добавете яйцата и ваниловия екстракт и разбийте с миксер. Излейте топлата вода /почти вряла/ и разбивайте в продължение на 2 минути.
3. Намаслете три еднакви, кръгли форми и постелете дъната им с хартия за печене. Разпределете сместа за блатовете във формите. Печете блатовете 35-40 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса.
4. За крема, в голяма купа смесете пудрата захар с какаото. Добавете предварително разтопено масло и прясното мляко. Разбийте сместа с миксер. Добавете крем-сиренето и ваниловия екстракто, разбийте до получаването на пухкав крем.
5. Поставете един изстинал блат върху поднос за торта и го намажете с дебел слой крем. Поставете следващия блат и намажете и него по същия начин. Поставете третия блат и нанесете останалия крем. Разпределете го равномерно по цялата повърхност на тортата с помощта на шпакла или палетен нож. Поръсете тортата с настърган шоколад. Преди сервиране я охладете.

Продукти

  • За блатовете:500 г захар 450 г брашно 200 г какао 1.5 с.л. бакпулвер 1 ч.л. сода бикарбонат 1 ч.л. сол 2 яйца 250 мл прясно мляко 150 мл олио 2 ч.л. ванилов екстракт 250 мл топла водаЗа крема:150 г масло 200 г какао 600 г пудра захар 4 с.л. крем-сирене 1 ч.л. ванилов екстракт 100 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички