Шоколадова ангелска торта
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тортата разбийте белтъците с помощта на миксер. В движение добавете половината захар и продължете да разбивате до получаването на твърди върхове.
2. В купа смесете брашното с какаото, солта, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и останалата захар. Добавете ги към разбитите белтъци и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула, до хомогенност.
3. Намаслете кръгла форма с дупка за кекс. Поръсете с брашно, изтръскайте излишното. Сипете какаовата смес и я разпределете равномерно. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути.
4. В купа смесете маскарпонето с пудрата захар и разбъркайте. Настържете фино кората на портокала. Накиснете желатина в студена вода за 10 минути. Изтискайте го леко и го сложете в тенджерка върху котлона. Затоплете го докато се разтопи и го добавете при маскарпонето. Разбъркайте.
5. Обърнете наобратно изпечения и изстинал кекс върху поднос. Нанесете глазурата с маскарпоне по цялата му повърхност. Загладете с помощта на лента хартия за печене и поставете тортата в хладилник да се стегне.
6. Поръсете тортата с предварително запечени филирани бадеми, кубчета портокалова кора и ядки шам-фъстък. разтопете шоколад на водна баня, прехвърлете го във фунийка от хартия за печене и отрежете края му много тънко. Поръсете тортата с тънки струйки шоколад.
2. В купа смесете брашното с какаото, солта, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и останалата захар. Добавете ги към разбитите белтъци и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула, до хомогенност.
3. Намаслете кръгла форма с дупка за кекс. Поръсете с брашно, изтръскайте излишното. Сипете какаовата смес и я разпределете равномерно. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути.
4. В купа смесете маскарпонето с пудрата захар и разбъркайте. Настържете фино кората на портокала. Накиснете желатина в студена вода за 10 минути. Изтискайте го леко и го сложете в тенджерка върху котлона. Затоплете го докато се разтопи и го добавете при маскарпонето. Разбъркайте.
5. Обърнете наобратно изпечения и изстинал кекс върху поднос. Нанесете глазурата с маскарпоне по цялата му повърхност. Загладете с помощта на лента хартия за печене и поставете тортата в хладилник да се стегне.
6. Поръсете тортата с предварително запечени филирани бадеми, кубчета портокалова кора и ядки шам-фъстък. разтопете шоколад на водна баня, прехвърлете го във фунийка от хартия за печене и отрежете края му много тънко. Поръсете тортата с тънки струйки шоколад.
Продукти
- За блата:1 шушулка ванилия 90 г брашно 50 г какао щипка сол 300 г захар 8 белтъкаЗа глазурата:1 лист желатин 1 портокал настъргана кора 400 г маскарпоне 140 г пудра захарЗа топинга:50 г запечени филирани бадеми 2 с.л. ядки шам-фъстък 2 с.л. захаросани портокалови корички 50 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери