Шоколадов трайфъл тирамису
Рецепта от: Донал Скиан
1. Отделете белтъците от жълтъците в две големи купи. Разбийте белтъците с помощта на миксер, до получаването на сняг.
2. Жълтъците разбийте със захарта до пухкава смес с бледожълт цвят. Добавете маскарпонето и ваниловия екстракт и разбийте отново. Добавете разбитите белтъци на няколко порции, като разбивате след всяка внимателно, с помощта на шпатула.
3. В купа сипете студеното кафе и добавете към него малко марсала. Топете в сместа целите бишкоти така, че хубаво да се напоят.
4. В голяма стъклена купа за трайфъл подредете един слой бишкоти, потопени в кафе, върху тях направет слой от крема, върху него слой от дулсе де лече. Поръсете с какао и повторете същата подредба - бишкоти,к рем, дулсе де лече, какао, докато продуктите свършат. Завършете с настъргани на едро натурален и бял шоколад.
Продукти
- 6 големи яйца от свободно отглеждан и кокошки
- 175 г захар
- 750 г маскарпоне
- 1 1/2 ч.л. ванилов екстракт
- 375 г бишкоти
- 500 мл кафе еспресо
- вино Марсала
- 2 х 400 г Дулсе де лече
- 450 г натурален шоколад
- 100 г бял шоколад
- какао за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни