Шоколадов трайфъл тирамису
Рецепта от: Донал Скиан
Поднесете този празничен трайфъл в голяма стъклена купа - видът му е впечатляващ. А и е много вкусен, приготвен от потопени в кафе и сладко вино бишкоти, крем от маскарпоне и сладко от карамел (дулсе де лече).
Продукти
- 6 големи яйца от свободно отглеждани кокошки
- 175 г захар
- 750 г маскарпоне
- 1 1/2 ч.л. ванилов екстракт
- 375 г бишкоти
- 500 мл кафе еспресо
- вино Марсала
- 2 х 400 г Дулсе де лече
- 450 г натурален шоколад
- 100 г бял шоколад
- какао за поръсване
Начин на приготвяне:
- 1. Отделете белтъците от жълтъците в две големи купи. Разбийте белтъците с помощта на миксер, до получаването на сняг.
- 2. Жълтъците разбийте със захарта до пухкава смес с бледожълт цвят. Добавете маскарпонето и ваниловия екстракт и разбийте отново. Добавете разбитите белтъци на няколко порции, като разбивате след всяка внимателно, с помощта на шпатула.
- 3. В купа сипете студеното кафе и добавете към него малко марсала. Топете в сместа целите бишкоти така, че хубаво да се напоят.
- 4. В голяма стъклена купа за трайфъл подредете един слой бишкоти, потопени в кафе, върху тях направет слой от крема, върху него слой от дулсе де лече. Поръсете с какао и повторете същата подредба - бишкоти, крем, дулсе де лече, какао, докато продуктите свършат. Завършете с настъргани на едро натурален и бял шоколад.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Домашна халва с брашно
Рецепти Ейнсли Хариът
Мелба със сладолед, медена пита и сос "Бътърскоч"
Рецепти Стоян и Лора
Тарталети от точени кори с круши
Рецепти Стоян и Лора
Топла грис халва с шамфъстъци и сладолед
Рецепти Ейнсли Хариът
Чийзкейк с ягоди в бурканчета
Рецепти Стоян и Лора
Бонбони от кокос и малини