Начин на приготвяне:

1. Отделете белтъците от жълтъците в две големи купи. Разбийте белтъците с помощта на миксер, до получаването на сняг.

2. Жълтъците разбийте със захарта до пухкава смес с бледожълт цвят. Добавете маскарпонето и ваниловия екстракт и разбийте отново. Добавете разбитите белтъци на няколко порции, като разбивате след всяка внимателно, с помощта на шпатула.

3. В купа сипете студеното кафе и добавете към него малко марсала. Топете в сместа целите бишкоти така, че хубаво да се напоят.

4. В голяма стъклена купа за трайфъл подредете един слой бишкоти, потопени в кафе, върху тях направет слой от крема, върху него слой от дулсе де лече. Поръсете с какао и повторете същата подредба - бишкоти,к рем, дулсе де лече, какао, докато продуктите свършат. Завършете с настъргани на едро натурален и бял шоколад.

Продукти

  • 6 големи яйца от свободно отглеждан и кокошки
  • 175 г захар
  • 750 г маскарпоне
  • 1 1/2 ч.л. ванилов екстракт
  • 375 г бишкоти
  • 500 мл кафе еспресо
  • вино Марсала
  • 2 х 400 г Дулсе де лече
  • 450 г натурален шоколад
  • 100 г бял шоколад
  • какао за поръсване

 

Свързани рецепти