Предаване: Бързите рецепти на Мери БериГледайте в: Понеделник, 8 март от 11:00

Начин на приготвяне:

1. Начупете шоколада на парчета и го сложете в тенджерка заедно с маслото. Гответе на умерен огън като разбърквате периодично, докато сместа стане гладка и лъскава.

2. Смелете бисквитите и ги сложете в купа. Залейте ги със сместа от разтопени масло и шоколад. Разбъркайте. Пресипете сместа на дъното на форма с подвижно дъно (диаметър 23 см) и я разстелете равномерно като добре я притискате по краищата. Поставете в хладилник.

3. За пълнежа в голяма стъклена купа поставете нарязаното на бучки масло, начупения на парчета шоколад и течната сметана. Разтворете кафето в 1 с.л. гореща вода и разбъркайте. Добавете и него. Разтопете продуктите на водна баня, докато сместа стане гладка и лъскава. Дръпнете от огъня и охладете леко. След това добавете заквасената сметана. Разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.

4. Излейте пълнежа върху основата от бисквити. поставете в хладилник за най-малко 2 часа или за цяла нощ.

5. Сервирайте тарта, изваден от хладилника, като го украсите с леко бита сметана и настърган шоколад.

Продукти

За основата:

  • 50 г натурален шоколад (70% какао)
  • 75 г масло
  • 15 бр. бисквити Дижестив

 

За пълнежа:

  • 350 г натурален шоколад
  • 100 г масло
  • 1 пълна ч.л. разтворимо кафе
  • 1 с.л. гореща вода
  • 250 мл пълномаслена течна сметана
  • 200 г пълномаслена заквасена сметана

 

За гарниране:

  • 150 мл пълномаслена течна сметана
  • настърган шоколад

Свързани рецепти