Шоколадов тарт
Рецепта от: Мери Бери
1. Начупете шоколада на парчета и го сложете в тенджерка заедно с маслото. Гответе на умерен огън като разбърквате периодично, докато сместа стане гладка и лъскава.
2. Смелете бисквитите и ги сложете в купа. Залейте ги със сместа от разтопени масло и шоколад. Разбъркайте. Пресипете сместа на дъното на форма с подвижно дъно (диаметър 23 см) и я разстелете равномерно като добре я притискате по краищата. Поставете в хладилник.
3. За пълнежа в голяма стъклена купа поставете нарязаното на бучки масло, начупения на парчета шоколад и течната сметана. Разтворете кафето в 1 с.л. гореща вода и разбъркайте. Добавете и него. Разтопете продуктите на водна баня, докато сместа стане гладка и лъскава. Дръпнете от огъня и охладете леко. След това добавете заквасената сметана. Разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.
4. Излейте пълнежа върху основата от бисквити. поставете в хладилник за най-малко 2 часа или за цяла нощ.
5. Сервирайте тарта, изваден от хладилника, като го украсите с леко бита сметана и настърган шоколад.
Продукти
- За основата:
- 50 г натурален шоколад (70% какао)
- 75 г масло
- 15 бр. бисквити Дижестив
- За пълнежа:
- 350 г натурален шоколад
- 100 г масло
- 1 пълна ч.л. разтворимо кафе
- 1 с.л. гореща вода
- 250 мл пълномаслена течна сметана
- 200 г пълномаслена заквасена сметана
- За гарниране:
- 150 мл пълномаслена течна сметана
- настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини