Шоколадов сладкиш с мандаринов сироп

©2018 Jamie Oliver Enterprises Ltd
Шоколадов сладкиш с мандаринов сироп

Начин на приготвяне:

1. Начупете шоколада на парченца. Сложете го в стъклена купа над тенджера с леко вряща вода заедно с 225 г масло. Щом шоколадът се разтопи, дръпнете от огъня и разбъркайте до гладкост и лъскавост.

2.  С останалото масло намажете дъното и стените на форма с подвижно дъно (диаметър 25 см) и постелете дъното с хартия за печене.

3. С помощта на миксер разбийте яйцата и захарта докато сместа изсветлее и утрои обема си. Добавете поизстиналите разтопен шоколад и масло и разбъркайте с помощта на шпатула до хомогенност. Изсипете сместа във формата, леко тръснете върху плота. Поставете формата в дълбока тава. Налейте гореща вода до средата на формата. Печете в предварително загрята фурна на 120 градуса 40 минути. Когато докоснете повърхността на сладкиша, той трябва да е стегнат, но и подвижен в същото време.

4. Изтискайте сока на 15 клементини и го сипете в тенджерка. Варете сока на умерен огън в продължение на 20 минути, докато се сгъсти.

5. След изпичане оставете сладкиша да изстине във формата и тавата с водата за 1 час.

6. Поднесете тънко триъгълно парче от шоколадовия сладкиш, поръсено със сироп от мандарини.

Продукти

350 г натурален шоколад (70% какао)

250 г безсолно масло

5 яйца от свободно отглеждани кокошки

250 г захар

200 мл сок от мандарини

Свързани рецепти