Шоколадов сладкиш с кестени
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Загрейте фурната на 220 градуса (с вентилатор). Цепнете кестените с малко ножче на кръст в горната част. Изпечете ги до готовност - за 35–40 минути. Обелете ги, докато са още топли.
2. Кипнете млякото със сметаната, кафето, коняка и захарта. Прибавете кестените, оставете на огъня 2 минути и пюрирайте*.
3. Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Смесете ги с пюрираните кестени.
4. Сместа изсипете във форма терин, застлана с пергаментова хартия и оставете за 4 часа в хладилник.
5. Карамелизирайте ядките със захарта и ги извадете върху силиконова подложка. Когато се охладят, ги нарежете на ситно.
6. Разтопете белия шоколад на водна баня и го смесете с кокосовото масло.
7. Извадете сладкиша от формата и декорирайте с белия шоколад. Поръсете с ядките и сервирайте.
Продукти
- 1 кг кестени
- 220 мл течна животинска сметана
- 220 мл прясно мляко
- 0.5 ч.л. инстантно кафе
- 250 г натурален шоколад (70% какао)
- 70 г краве масло
- 60 мл коняк
- 100 г захар
- За гарниране:
- 100 г печени бадеми
- 80 г захар
- За глазурата:
- 80 г бял шоколад
- 1 с.л. кокосово масло
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Тарталети с бадеми и малиново сладко