1. Загрейте фурната на 220 градуса (с вентилатор). Цепнете кестените с малко ножче на кръст в горната част. Изпечете ги до готовност - за 35–40 минути. Обелете ги, докато са още топли.

2. Кипнете млякото със сметаната, кафето, коняка и захарта. Прибавете кестените, оставете на огъня 2 минути и пюрирайте*.

3. Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Смесете ги с пюрираните кестени.

4. Сместа изсипете във форма терин, застлана с пергаментова хартия и оставете за 4 часа в хладилник.

5. Карамелизирайте ядките със захарта и ги извадете върху силиконова подложка. Когато се охладят, ги нарежете на ситно.

6. Разтопете белия шоколад на водна баня и го смесете с кокосовото масло.

7. Извадете сладкиша от формата и декорирайте с белия шоколад. Поръсете с ядките и сервирайте.

*Можете да използвате готово пюре от кестени.

Продукти

  • 1 кг кестени
  • 220 мл течна животинска сметана
  • 220 мл прясно мляко
  • 0.5 ч.л. инстантно кафе
  • 250 г натурален шоколад (70% какао)
  • 70 г краве масло
  • 60 мл коняк
  • 100 г захар
  • За гарниране:
  • 100 г печени бадеми
  • 80 г захар
  • За глазурата:
  • 80 г бял шоколад
  • 1 с.л. кокосово масло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички