Шоколадов сладкиш без яйца
Рецепта от: Джейми Оливър
©2008 Jamie Oliver Enterprises Ltd.
Този шоколадов сладкиш се приготвя само с няколко продукта - шоколад, лешници, прясно мляко, масло и брашно. Резултатът ще Ви одстави истинско удоволствие.
Продукти
- 200 г безсолно масло
- 200 г лешници
- 200 г висококачествен натурален шоколад (над 50% какао)
- 200 г брашно с набухвател
- 200 мл прясно мляко
- 200 г захар
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете тавичка с размери 25х25 см и постелете хартия за печене.
- 2. В кухненски робот или блендер смелете лешниците фино. Начупете шоколада и го добавете заедно с мекото масло, брашното и щипка сол. Разбийте.
- 3. Добавете прясното мляко и захарта. Разбийте отново, до гладкост. С помощта на шпатула пресипете сместа в тавичката и я разстелете равномерно. Печете 18 минути. По средата сладкишът трябва да е мек, а краищата леко да пружинират.
- 4. Сервирайте топлия шоколадов пудинг, гарниран с кисело мляко и пресни плодове и поръсен с настърган шоколад. Или оставете да изстине, за да получите парче шоколадов сладкиш, подобен на брауни.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Джейми Оливър
Флапджак
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Еклерово руло
Рецепти Донал Скиан
Сладкиш с тропически плодове и кокос
Рецепти Донал Скиан
Тарт Татен с ананас
Рецепти Донал Скиан
Брауни с жасминов чай
Рецепти Рудолф ван Веен
Португалско портокалово руло
Рецепти Стоян и Лора
Десерт „Гараш“