Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шоколадов салам

категория 0/5
1. Накиснете стафидите в сладкото вино. Ако нямате такова, използвайте ром, коняк или амарето.
2. Запечете бадемите в тиган, като ги бъркате непрекъснато докато цветът им се промени.
3. Разтопете шоколада на водна баня и когато е почти напълно разтопен, добавете маслото. Разбъркайте, за да се разтопи.
4. Нарежете или начупете бисквитите /чаени или маслени обикновени/ и бишкотите.
5. Добавете всички продукти в купата с шоколада. Добавете и кубчетата захаросани плодови кори. Разбъркайте хубаво всичко.
6. Изсипете сместа върху голямо парче прозрачно фолио и завийте колкото се може стегнато руло от нея, като си помагате с фолиото. Накрая завийте рулото като бонбон, като стягате хубаво краищата му. Оставете салама да се охлади за 2 часа в хладилник.
7. Нарежете салама на филийки и го поднесете с чаша чай.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен