Шоколадов салам
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Накиснете стафидите в сладкото вино. Ако нямате такова, използвайте ром, коняк или амарето.
2. Запечете бадемите в тиган, като ги бъркате непрекъснато докато цветът им се промени.
3. Разтопете шоколада на водна баня и когато е почти напълно разтопен, добавете маслото. Разбъркайте, за да се разтопи.
4. Нарежете или начупете бисквитите /чаени или маслени обикновени/ и бишкотите.
5. Добавете всички продукти в купата с шоколада. Добавете и кубчетата захаросани плодови кори. Разбъркайте хубаво всичко.
6. Изсипете сместа върху голямо парче прозрачно фолио и завийте колкото се може стегнато руло от нея, като си помагате с фолиото. Накрая завийте рулото като бонбон, като стягате хубаво краищата му. Оставете салама да се охлади за 2 часа в хладилник.
7. Нарежете салама на филийки и го поднесете с чаша чай.
2. Запечете бадемите в тиган, като ги бъркате непрекъснато докато цветът им се промени.
3. Разтопете шоколада на водна баня и когато е почти напълно разтопен, добавете маслото. Разбъркайте, за да се разтопи.
4. Нарежете или начупете бисквитите /чаени или маслени обикновени/ и бишкотите.
5. Добавете всички продукти в купата с шоколада. Добавете и кубчетата захаросани плодови кори. Разбъркайте хубаво всичко.
6. Изсипете сместа върху голямо парче прозрачно фолио и завийте колкото се може стегнато руло от нея, като си помагате с фолиото. Накрая завийте рулото като бонбон, като стягате хубаво краищата му. Оставете салама да се охлади за 2 часа в хладилник.
7. Нарежете салама на филийки и го поднесете с чаша чай.
Продукти
- 75 грам стафиди 200 милилитър Vin Santo 75 грам филирани бадеми 70 грам масло 200 грам шоколад 150 грам бисквити 80 грам бишкоти 50 грам захаросана кора на цитрусов плод 3 супена лъжица захаросани портокалови кори
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене