Начин на приготвяне:

1. Накиснете стафидите в сладкото вино. Ако нямате такова, използвайте ром, коняк или амарето.
2. Запечете бадемите в тиган, като ги бъркате непрекъснато докато цветът им се промени.
3. Разтопете шоколада на водна баня и когато е почти напълно разтопен, добавете маслото. Разбъркайте, за да се разтопи.
4. Нарежете или начупете бисквитите /чаени или маслени обикновени/ и бишкотите.
5. Добавете всички продукти в купата с шоколада. Добавете и кубчетата захаросани плодови кори. Разбъркайте хубаво всичко.
6. Изсипете сместа върху голямо парче прозрачно фолио и завийте колкото се може стегнато руло от нея, като си помагате с фолиото. Накрая завийте рулото като бонбон, като стягате хубаво краищата му. Оставете салама да се охлади за 2 часа в хладилник.
7. Нарежете салама на филийки и го поднесете с чаша чай.

Продукти

  • 75 грам стафиди
  • 200 милилитър Vin Santo
  • 75 грам филирани бадеми
  • 70 грам масло
  • 200 грам шоколад
  • 150 грам бисквити
  • 80 грам бишкоти
  • 50 грам захаросана кора на цитрусов плод
  • 3 супена лъжица захаросани портокалови кори

Свързани рецепти