Шоколадов пудинг на пара с шоколадов сос
Рецепта от: Мери Бери
1. В голяма купа сипете яйцата, захарта, маслото, какаото, брашното и ваниловия екстракт. Разбийте с помощта на миксер до пухкавост и хомогенност.
2. Намаслете керамична форма за пудинг и поставете изрязан кръг от хартия за печене на дъното. Изсипете сместа за пудинга във формата. Покрийте формата с голямо парче алуминиево фолио. Сгънете друг дълъг лист алуминиево фолио или няколко листа и сгънете по дължина, за да оформите ръкохватка, която да минава под формата за пудинг и да се хваща отстрани. С помощта на тази ръкохватка трябва да поставите формата в голяма тенджера, а когато пудингът е готов, да я извадите. На дъното на тенджерата поставете решетка. Налейте гореща вода до средата на формата за пудинг, поставете капак и гответе в продължение на 1 час и 45 минути.
3. За шоколадовия сос загрейте прясното мляко и сметаната в тенджерка, до завиране. Начупете шоколада в купа и го залейте с горещата млечна смес. Разбъркайте докато шоколадът се разтопи, а сместа стане гладка и лъскава.
4. Обърнете формата за пудинг върху чиния и леко тръснете, за да излезе пудинга. Залейте с шоколадов сос и сервирайте.
Продукти
- 125 г меко масло
- 125 г захар
- 2 големи яйца
- 100 г брашно с набухвател
- 25 г какао
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- За шоколадовия сос:
- 150 мл пълномаслено прясно мляко
- 150 мл пълномаслена течна сметана
- 300 г натурален шоколад
- 1 ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене