Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шоколадов пудинг

категория 0/5
1. В тенджерка сипете какаото, захарта, солта и водата. Разбъркайте и поставете на слаб огън.
2. В купа сипете сметаната и 1 ч.ч. прясно мляко. Добавете шоколадовия чипс и разбъркайте. Добавете сместа към тази в тенджерката. Разбъркайте. Увеличете леко силата на огъня и оставете сместа да заври.
3. През това време, в друга купа разбъркайте нишестето с 1/4 ч.ч. прясно мляко на гладка кашичка. Изсипете я в тенджерката внимателно и разбъркайте. Оставете сместа да покъкри няколко минути, като разбърквате от време на време. След като дръпнете от котлона, добавете рома и ваниловия екстракт.
4. Разпределете сместа в керамични купички. Покрийте всяка купичка с парче прозрачно фолио, за да не се образува коричка. Поставете чашките с шоколадов пудинг в хладилник за няколко часа.
5. Поставете много лед в голяма купа. Върху него поставете друга купа и сипете в нея течна сметана. Разбийте я с помощта на тел, докато започне да се сгъстява. Добавете пудрата захар, като я пресеете. Разбъркайте. След това добавете ваниловия екстракт и разбъркайте. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник.
6. За бадемите сипете олиото в тиган и го загрейте силно. Сипете бадемите и ги оставете, докато станата златисти. Извадете ги с помощга на решетеста лъжица върху кухненска хартия. Овкусете със сол и разбъркайте.
7. Сервирайте шоколадов пудинг с 1-2 лъжици бита сметана и поръсете с пържени бадеми.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Алекс Гуарнашели