Шоколадов плодов кекс
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Разбийте до пухкавост маслото с помощта на миксер. Добавете захарта и продължете разбиването. Добавете яйцата едно по едно.
2. В купа смесете брашното с какаото. Добавете ги към маслената смес и разбийте.
3. Към пресните или замразени плодове добавете нишестето пудрата захар и разбъркайте внимателно. Добавете и плодовете към кексовата смес и разбъркайте на ръка. Настържете шоколада и го добавете към сместа. Разбъркайте.
4. Изсипете кексовата смес в продълговата форма за кекс, предварително намаслена хубаво. Печете кекса в предварително загрята на 180 градуса 1 час.
5. За компота сложете пресните или замразени плодове в тенджера и добавете съвсем малко вода. Добавете захарта и разбъркайте. След завиране варете компота 4 минути. Накиснете желатина в студена вода или го разтворете на водна баня, ако е гранулиран.
6. Дръпнете компота от котлона и добавете желатина към него. Разбъркайте.
7. Загрейте леко в тенджерка сладкото от касис със съвсем малко вода. С помощта на четка нанесете сместа по стените и повърхността на кекса.
8. С помощта на лъжица залейте с плодовия сос кекса.
2. В купа смесете брашното с какаото. Добавете ги към маслената смес и разбийте.
3. Към пресните или замразени плодове добавете нишестето пудрата захар и разбъркайте внимателно. Добавете и плодовете към кексовата смес и разбъркайте на ръка. Настържете шоколада и го добавете към сместа. Разбъркайте.
4. Изсипете кексовата смес в продълговата форма за кекс, предварително намаслена хубаво. Печете кекса в предварително загрята на 180 градуса 1 час.
5. За компота сложете пресните или замразени плодове в тенджера и добавете съвсем малко вода. Добавете захарта и разбъркайте. След завиране варете компота 4 минути. Накиснете желатина в студена вода или го разтворете на водна баня, ако е гранулиран.
6. Дръпнете компота от котлона и добавете желатина към него. Разбъркайте.
7. Загрейте леко в тенджерка сладкото от касис със съвсем малко вода. С помощта на четка нанесете сместа по стените и повърхността на кекса.
8. С помощта на лъжица залейте с плодовия сос кекса.
Продукти
- За кексовото тесто:200 г масло 200 г светлокафява захар 4 бр. яйца 3 с.л. какао 200 г брашно 1 с.л. пудра захар 1 с.л. царевично нишесте 150 г горски плодове 100 г натурален шоколадЗа плодовия сос:20 г замразени горски плодове 3 г желатин или 1 лист 75 г захарЗа намазване:200 г сладко от касис 2 с.л. вода
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове