Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шоколадов плодов кекс

категория 0/5
1. Разбийте до пухкавост маслото с помощта на миксер. Добавете захарта и продължете разбиването. Добавете яйцата едно по едно.
2. В купа смесете брашното с какаото. Добавете ги към маслената смес и разбийте.
3. Към пресните или замразени плодове добавете нишестето  пудрата захар и разбъркайте внимателно. Добавете и плодовете към кексовата смес и разбъркайте на ръка. Настържете шоколада и го добавете към сместа. Разбъркайте.
4. Изсипете кексовата смес в продълговата форма за кекс, предварително намаслена хубаво. Печете кекса в предварително загрята на 180 градуса 1 час.
5. За компота сложете пресните или замразени плодове в тенджера и добавете съвсем малко вода. Добавете захарта и разбъркайте. След завиране варете компота 4 минути. Накиснете желатина в студена вода или го разтворете на водна баня, ако е гранулиран.
6. Дръпнете компота от котлона и добавете желатина към него. Разбъркайте.
7. Загрейте леко в тенджерка сладкото от касис със съвсем малко вода. С помощта на четка нанесете сместа по стените и повърхността на кекса.
8. С помощта на лъжица залейте с плодовия сос кекса.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен