Начин на приготвяне:

1. Смелете бисквитите фино и ги смесете с разтопеното масло. Разбъркайте добре.

2. Изсипете основата във форма за тарт с подвижно дъно (диаметър 23 см) и ги разпределете равномерно, като притискате добре по краищата. Поставете в хладилник за 10 минути.

3. Начупете шоколада в стъклена купа и добавете маслото. Разтопете на водна баня.

4. В друга купа разбийте яйцата с кафявата захар. Добавете шоколадовата смес постепенно като разбърквате. Добавете течната сметана и разбъркайте до хомогенност.

5. Поставете формата с основата в тава. Изсипете пълнежа върху основата. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути. След това оставете пая да изстине напълно.

6. За глазурата сложете начупения на парчета шоколад, сметаната, златния сироп (може да замените с течен мед) и пудрата захар в тенджерка. Гответе на умерен огън, докато сместа стане гладка и еднородна.

7. Излейте глазурата върху пая. Поставете в хладилник за 2 часа.

Продукти

За основата:

  • 225 г какаови бисквити
  • 90 г разтопено масло

 

За шоколадовия пълнеж:

  • 85 г натурален шоколад (70% какао)
  • 85 г безсолно масло
  • 2 яйца
  • 85 г тъмнокафява захар
  • 100 мл пълномаслена течна сметана

 

За шоколадовата глазура:

  • 150 г млечен шоколад
  • 150 мл течна сметана
  • 45 г златен сироп
  • 175 г пудра захар

Свързани рецепти